Články

  • Miguel Riascos De Castro: S kolumbijskou vládou jsme nastolili funkční vztah

    Za značkou kolumbijského rumu La Hechicera stojí Miguel Riascos de Castro se svou sestrou, ovšem jejich rodina se produkci rumu – kolumbijské vládě navzdory – již nějaký čas věnuje. Oba se nyní spojili se Stephanií Jordan, jež je novým advocacy managerem značky. Odprezentovat spolupráci a představit La Hechiceru přijeli Miguel se Stephanií i do Česka, konkrétně do pražského baru Bugsy`s.

    Přečíst
  • Tipy, kde se napít v Barceloně

    Cestování už dávno není jen o prohlížení památek a muzeí, kultura národa se dá nejlépe poznat skrz jídlo a pití. A tak se stalo zvykem při plánování dovolené řešit i to, kam jít za jídlem a kde se zastavit na drink. Španělsko a jeho hlavní město koktejlu - Barcelona, mají v tomto odvětví hodně co nabídnout...

    Přečíst
  • Teče voda, teče

    Začátek české lidové písničky se hodí i pro whisky, u níž voda hraje důležitou roli. Skotové již dávno přišli na to, že v jednotlivých oblastech má voda specifickou chuť, která se výrazně odráží ve finální chuti whisky. A platí to nejen pro výrobu, ale i pro případné ředění whisky v sudu nebo ve sklenici.

    Přečíst
  • Giny původem ze Španělska

    Přinejmenším v poslední dekádě jsme svědky rozmachu ginů pocházejících ze Španělska, potažmo lze využít širšího označení, kdy můžeme říct, že se jedná o tzv. západoevropské giny. Ty se vyznačují různorodostí, převažuje však "středomořský" charakter. Giny španělského typu jsme ochutnali a otestovali za vás. Který vyhrál?

    Přečíst
  • Planter’s Punch. Tekutý úder

    Punč. V minulosti se podílel na změně volebních výsledků či tvorbě legislativy i jiných dohod, v zimě zahříval celé národy a pro řadu lidí přímo definoval vánoční čas. Jaký však je příběh populárního punče z plantáží Karibiku, který společně s celou skupinou těchto nápojů v různých variacích předznamenal zrod moderního koktejlu?

    Přečíst
  • Nový vstup do kategorie „crafted spirits“

    Crafted spirits (do češtiny asi nejlépe přeloženo jako řemeslně zpracované destiláty) jsou v poslední době ostře sledovanou kategorií. Kategorií, která jde napříč tradičním rozdělením alkoholických nápojů a charakterizuje ji pečlivý přístup k výběru surovin a postupu zpracování.

    Přečíst
  • Vinohradský Pavilon rájem designu

    Velkolepou novorenesanční budovu s nezaměnitelným tvarem na adrese Vinohradská 50 dodnes pamětníci nazývají Vinohradskou tržnicí, ačkoli už téměř dvě desítky let nese název Pavilon. Tato nádherná budova si prošla trnitou cestou, zažila období velké slávy i postupného chátrání, těšila se oblibě i nenávisti, když jen o vlásek unikla demolici. Pražané však za ní stáli.

    Přečíst
  • InstaDrink

    Kdo Barlife odebírá pravidelně, zná rubriku Inspiromat velice dobře. Tématem posledního čísla byly "fotogenické" koktejly, kde barmani projevili velkou dávku kreativity. Se sklenkami z Jakobsen Design ostatně měli napůl vyhráno. A jelikož vznikly krásné fotky, rozhodli jsme se s vámi o ně podělit i tady na webu.

    Přečíst
  • Vývoj champagne vždy ovlivňovaly trendy

    Závěrečná část trilogie se bude věnovat trendům. Nikoli však jen těm současným nebo budoucím. I v historii to byly právě někdejší trendy, které daly vznik tomuto šumivému nápoji, jež se na výsluní drží dodnes. A přitom to kdysi jednu dobu vypadalo, že o vína z Champagne nikdo nestojí...

    Přečíst