NEJCHUTNĚJŠÍ NOVINKY NA BARLIFE
Maré: V hlubinách oceánu
Přestože ji od moře dělí 700 kilometrů, představuje thajská restaurace Maré čistou ukázku globalizovaného nautického stylu. Moře či oceán jsou zde všudypřítomné. A z hlubin oceánu jsou také ty nejčerstvější suroviny jejichž stopu najdete nejenom v kuchyni, ale i v návrhu celého interiéru.
Astronauti doporučují microgreens
Microgreens, výhonky zeleniny sklízené těsně po rozvinutí listenů, se poprvé objevily v San Francisku v 80. letech 20. století. Během následujícího desetiletí se rozšířily z Kalifornie do celých Spojených států amerických a dál za hranice, za oceán. Díky tomu, že microgreens představují skutečnou nálož vitaminů a dalších tělu prospěšných látek, se tato drobná zelenina podívá i do vesmíru.
Koktejly: Jarní Tání
Chmurná zima se sebou nese odlišné chutě a potřeby. Vyhledáváme teplo domova a drinky, které zahřejí na těle i na duši. S novým rokem a novou sezónou přichází i nová vlna energie, kterou každý z těchto barmanů vložil do své receptury. Jaké drinky tak přineslo letošní jarní tání a co barmany inspirovalo v tvorbě, najdete na následujících stranách jarního inspiromatu.
Těžkosti vinařů
Co v dnešní době trápí vinaře a vinohradníky? Jaké jsou největší výzvy, se kterými se producenti potýkají nezávisle na prestiži oblasti? A co může v nadcházejících desetiletích představovat nejzávažnější komplikaci?
Lukáš Kaufmann: Singapur je připraven stanout v čele koktejlových měst
Singapur si spojujeme s koktejlovou scénou už mnoho let. Nebylo tomu tak ale vždy. Slovenský rodák Lukáš Kaufmann stojí v čele singapurské koktejlové scény už šest let a představuje srdce známého baru 28 HongKong Street.
Foodpairing: Pohostinná Sardinie
V tomto foodpairingu se setkává šéfkuchař Gianfranco Coizza z restaurace Trattoria A Posto a barman Liquid Office Tomáš Nejedlý.
Nový bar v Pan Pacifik London
Silverleaf je novým podnikem, který v únoru otevřel na Bishopsgate Plaza v Londýně. Vedení baru spolupracuje s pětihvězdičkovým hotelem Pan Pacific, přičemž v podniku nabízí luxus, kreativitu i pohostinnost. Přesto se drží hesla „v jednoduchosti je krása“.
Talíř, představitel zážitku
Vývoj gastronomie, náročnější hosté a pokrok v technologiích výroby kladou zvýšený důraz stále více také na vizuální dojem. Ten však netvoří pouze samotný plating, ale k němu správně zvolený talíř. Jde totiž o hlavní nosič prezentovaného jídla a disponuje rolí jak estetickou, tak i funkční.
Foodpairing: Zpátky ke kořenům
V tomto foodpairingu se setkává práce šéfkuchaře Petra Brňáka z restaurace Dian a Jakuba Ondříška, spolumajitele baru Parlour.
Beton: Materiál s osobitým charakterem
V dnešní době se dá říct, že beton je stále nadčasovým materiálem. Čím dál více vstupuje do světa samotných designérů, kteří ho dokážou přetvářet, kombinovat a dodávat tak této sféře široké spektrum variací. Jednu takovou představuje značka Prasklo, která zvolila tu nejrafinovanější kombinaci – beton a sklo.
Světové festivaly rumu 2022
Do roku 2022 vstupujeme s nadějí na nový začátek a probuzení z pandemické letargie. Náš rumový festival Rumfest se nám naštěstí podařilo úspěšně organizovat a v tradici budeme i letos pokračovat jubilejním 10. ročníkem. Příznivcům třtinového moku bude ale letos do zpěvu i jinde. Přinášíme vám přehled vybraných zajímavých rumových akcí, které se letos uskuteční po celém světě.
Gift Guide: Valentýn
Sám sv. Valenýtn je opředen tajemstvím a valentýnské tradice jsou stejně pestré jako různorodá kultura jednotlivých zemí, kde se tento svátek slaví. Za každým prvotním činem v těchto legendách ale vždy kousek té lásky najdeme. Obdarovat svého partnera bychom navíc měli chtít každou možnou chvíli - ať už drobností v podobě nového ovocného piva, nebo zážitkem v hotelu. Co si vyberete, to je zcela na vás. My přinášíme jen menší dávku inspirace.