Milujeme gastronomii. Od roku 2004 o ní vydáváme magazín

V době, kdy vyšlo první číslo Barlife, na trhu žádný, profesionálně pojatý magazín zaměřený na gastronomii neexistoval. Od té chvíle je naším cílem tvořit ikonický magazín, se kterým čtenář stráví několik dnů, založí si jej do knihovny a bude se k němu vracet. A to se nám splnilo – ani dnes na českém trhu není podobně exkluzivní periodikum věnované gastronomii.

Více než 10 000 stran v Barlife
A každou z nich se snažíme inspirovat, bavit a vzdělávat.

Desetitisíce návštěvníků na unikátních eventech
Které s cílem šířit povědomí o kvalitní gastronomii, organizujeme už 10 let.

Tisíce návštěv barů, bister a restaurací
Prostě to milujeme. Ono taky, kdo by takovou práci nemiloval, že? 

Inspirujeme, vzděláváme a bavíme už 16 let

Za necelé dvě desítky naší existence se česká i světová gastronomie hodně posunula. My se také neustále vyvíjíme. Náš cíl však zůstává stejný.

2003 — Vzniká nápad na vytvoření originálního B2B gastro magazínu

2004 — Vychází první číslo Barlife

2005 — Barlife se poprvé stává nečtenějším gastro periodikem v ČR

2006 — Začíná oficiální spolupráce s Drinks International

2007 — Rozšiřujeme distribuci na celou síť Makro 

2008 — Registrujeme ochrannou známku Barlife pro 8 zemí v Evropě

2008 — Poprvé vyhlašujeme Czech Bar Awards

2010 — Začínáme spolupráce s umělci na tvorbě titulních obálek

2011 — Organizujeme první ročník Prague Bar Show

2012 — Vydáváme publikaci Barlife Bartenders Basic Book 

2013 — Organizujeme první ročník RumFestu

2014 — Organizujeme první ročník Ginfestu

2015 — Ocenění od The IWSR „Nejlepší časopis o nápojích ve střední Evropě“ 

2018 — Organizuje první ročník Whiskyfestu

2019 — Získáváme Zlatý středník za nejlepší B2B časopis v České republice

2020 — Spouštíme vlastní e-shop

2020 — Vydáváme publikaci GinBook

2020 — Vydáváme publikaci RumBook

Vydáváme gastronomický čtvrtletník

Cílem našeho magazínu, který vychází od roku 2004, je inspirace, edukace a zábava. 

Pořádáme eventy

Organizujeme edukační akce pro profesionály i laickou veřejnost. Všechny naše projekty mají společný cíl – zvyšovat povědomí o kvalitní nápojové gastronomii

Seznamte se

Na tvorbě všeho kolem magazínu Barlife nás pracuje téměř pět desítek zapalených profesionálů – a zdaleka nejenom z oboru gastronomie.

Martin Kraut
vydavatel

Soňa Hanušová
šéfredaktorka

Patrik Medřický
Marketing & online Barlife, e-shop

Zdeněk Kaštánek
barman, spoluzakladatel Proof & Company, spoluzakladatel Trunk Bros

Michaela Vašíčková
Korektorka

Jakub Kaše
Art Director

Tomáš Mozr
barový historik, geograf a publicista

Michaela Svobodová
marketingová specialistka v oblasti gastronomie

Vlaďka Kučerová
publicistka v oblasti gastronomie

Barbora Karchová
provozní Cabaretu de Péchés

Vít Šafář
spoluzakladatel Hedonism Spirit

Daniel Piecuch
architekt, jednatel společnosti Studio PHX s.r.o.

Zuzana Mitvalská
publicistka v oblasti designu

Petra Rybyšarová
Freelance Marketing Manager

Jan Čeřovský
milovník charakterních vín a autor webu jizni-svah.cz

Ladislav Jakl
pivní sommeliér, publicista, prezident První pivní extraligy a popularizátor pivní pestrosti

Jaromír Hanzal
společník pražírny Nordbeans

Jakub Plášek
stratég v brandingové a designové agentuře Cocoon

Další spolupracovníci: 
Jan Boroš, Jan Braniš, Jared Brown, Vítězslav Cirok, Miloš Danihelka, Lukáš Dvořák, Jakub Dvořák, Kamil Foltán, Tereza Fridrichová, Alexandra Hatalovská, Kryštof Hordina, Tomáš Ivančík, Barbora Kebová, Kateřina Kluchová, Robin Kolek, Zdeněk Kortiš, Alex Kratěna, Anistatia Miller, Tomáš Nejedlý, Petra Novak, Daniel Prokeš, Ľuboš Rácz, Václav Rout, Jaroslav Slámečka, Tomáš Trnka, Václav Větvička, Honza Vlasák, Jan Zlámaný

 

Chcete ochutnat Barlife? Nenechte si ujít náš blog

Články

  • Když gin, tak s tonikem

    Gin je odpradávna zmiňován v nejrůznějších spojeních. Od svých začátků si prošel nechvalnou érou levného a ne příliš kvalitního destilátu přes šílenství takzvaných ginových paláců až po velkou oblibu u královského dvora. Dnes mnoho lidí, když se řekne „jméno“ gin, napadne „příjmení“ tonik.

    Přečíst
  • Rumfest 2020: svátek rumových nadšenců nic nezastavilo

    V sobotu 22. srpna se uskutečnil osmý ročník Rumfestu, zábavně vzdělávací oslavy pravého třtinového rumu určené široké veřejnosti. Již poněkolikáté se tak pražské Žluté lázně proměnily v ráj milovníků dobrého rumu. Výbornou náladu, která v celém areálu panovala, nemohl pokazit ani krátký déšť, který přišel navečer.

    Přečíst
  • Vinní jednorožci

    Také svět vína má své mytické láhve a tekuté legendy. V poslední době se čím dál častěji můžete setkat s termínem „Unicorn Wines“, vinní jednorožci. A podobně jako neodolatelného, ale bájného jednorožce viděl tato vína na vlastní oči jen málokdo. Téměř nikdo je neochutnal, ovšem žádný vínomilec by si podobnou příležitost rozhodně nenechal utéct.

    Přečíst