Články

  • Prague Bar Show se po sedmi letech otevírá veřejnosti

    Osmý ročník Prague Bar Show se opět odehraje v industriálních prostorech Pragovky ve Vysočanech, tentokrát v neděli 21. října a v pondělí 22. října. První den bude mít nově možnost Prague Bar Show navštívit i široká veřejnost, gastronomičtí nadšenci a foodies. Druhý den zůstane koncept Prague Bar Show tradiční, tedy striktně vyhrazen profesionálům z HoReCa segmentu.

    Přečíst
  • Angus Winchester: Barmanství je profese, ne životní styl.

    Bar Convent Berlin je za dveřmi a je ještě větší než obvykle. Tři dny, dvě lokace, okolo stovky seminářů, workshopů a panelových diskuzí a více než sto speakrů z celého světa. Je to moc? Je to málo? Je to tak akorát? To necháme na úsudku každého z vás. My se zaměříme na toho, kdo za celou edukační část barového konventu stojí, a tím je nově Angus Winchester.

    Přečíst
  • Transglutamináza: Lepidlo na maso

    Bez enzymů by neexistoval život. Jako přirozené biokatalyzátory jsou přítomny při všech chemických dějích v živých soustavách, například lidských buňkách. Když se jedna látka musí přeměnit na jinou, příroda používá k urychlení procesu právě tyto proteiny. V našich žaludcích mimo jiné rozkládají jídlo na drobné částice, které se poté přemění na energii.

    Přečíst
  • Dalibor Navrátil: „Gastronomii je třeba se učit celý život.“

    Dalibor Navrátil je jedním z předních českých šéfkuchařů. Má za sebou řadu zahraničních stáží, kde měl možnost pracovat po boku gastronomických velikánů. A čeká jej další úkol – uvařit v 50 metrech nad zemí. Stal se totiž letošním šéfkuchařem projektu Dinner in the Sky. Nicméně pro bývalého sportovce to nejspíš nebude velká výzva...

    Přečíst
  • Sommelier: Nevhodná voda k vínu je jako běh v sandálech

    Pochutnat si na skleničce zajímavého, dobrého vína je pro čím dál více Čechů a Moravanů vítaným rozptýlením, ať už z čistě gastronomického, nebo i společenského hlediska. Při výběru vína už často dokážeme být náročnější, avšak zaměřit se také na vodu vhodnou k vínu zpravidla zapomínáme.

    Přečíst
  • Kostarika: Pura Vida!

    Tato dvě slova uslyšíte v Kostarice téměř při každém rozhovoru nebo i jen pozdravu na ulici. V překladu to znamená „čistý život“ a místní se touto frází zdraví, loučí, děkují si nebo jí nahrazují pozitivní slovo. Kostariku jsme navštívili letos v lednu, tedy v době, kdy byla sklizeň kávy v plném proudu.

    Přečíst
  • Nech vína, pij vodu, nečiň kapse škodu

    Tak pravil František Ladislav Čelakovský. Nicméně v dnešní době to již tak úplně neplatí. Za nealkoholické nápoje jsou zákazníci schopní utratit i více než za skleničku vína. Pro naše tělo chceme jen to nejzdravější a nejkvalitnější a jsme připraveni za to náležitě zaplatit.

    Přečíst
  • Cena za úspěch

    Tequila, národní nápoj Mexika, má nyní několik důvodů k oslavě. Jde o jednu z mála kategorií, jejichž spotřeba po celém světě stoupá, a to platí obzvlášť pro druh premium a super premium. O tento nápoj se začaly zajímat nadnárodní společnosti a od té doby nepřestává kategorie tequily na celosvětovém trhu každým rokem růst.

    Přečíst
  • Report: Ösel Gin Fest

    První ginový festival v Estonsku se konal v Kuressaare. Jde o hlavní město ostrova Saaremaa, což je nový název starého vikingského ostrova Ösel. Unikátní drinky, hosté, hudba a opravdoví přátelé ginu se potkali v sobotu 7. července 2018.

    Přečíst