Články

  • Cesta do Bilbaa. Elit® Art of Martini

    V pondělí 4. června se stal pražský Bugsy’s Bar dějištěm již třetího ročníku národního finálového kola soutěže Elit® Art of Martini, čímž se pomyslně uzavřela náročná jarní barmanská soutěžní sezóna. Vítězkou tohoto dvoufázového finále se stala Veronika Holá, a svým úspěchem tak naplnila trend poslední doby – trend žen na prvních místech.

    Přečíst
  • Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů: Inspirace zejména pro kolegy z branže

    Nově vydanou Velkou kuchařku nejlepších šéfkuchařů má na svědomí společnosti TopLife Czech, která již několik let hodnotí české restaurace, jež ohodnocuje Zlatými lvy. Na knize spolupracovalo 70 nejlepších (dle volby TopLife Czech) kuchařů, kteří představili své oblíbené pokrmy.

    Přečíst
  • Erik Lorincz: Odchodem ze Savoye jsem uzavřel jednu kapitolu, abych mohl začít psát další.

    V minulém týdnu proběhlo české i slovenské finále barmanské soutěže Diageo Reserve World Class. O vítězích, Petrovi Marcinovi a Milanu Zalešovi, rozhodoval mimo jiné i Erik Lorincz, globální vítěz z roku 2010. Povídali jsme si spolu i o World Class, ale hlavně o jeho odchodu z American Baru v hotelu Savoy a jeho plánech do budoucna.

    Přečíst
  • Česká barmanská asociace si splnila svůj dlouholetý sen

    Česká barmanská asociace a (nejen) brněnští barmani mají důvod k oslavám a radosti. V pátek 25. května došlo k slavnostnímu otevření domu Abzac, sídlu CBA a multifunkčního vzdělávacího centra.

    Přečíst
  • René Frank: Dezert nemusí být sladký

    CODA Dessert Bar v Berlíně představuje ojedinělý koncept, který narušuje zaběhlé představy o rozdílnosti mezi hlavním chodem a dezertem. Stejně jako „coda“, italské označení pro pasáž, která nás v hudbě přivádí k závěru skladby, může nás CODA důstojně doprovodit k úspěšnému završení večera. Anebo nás už na počátku dne překvapit promyšleným menu, které dosahuje mistrovské harmonie chutí.

    Přečíst
  • Rum & Coke vs. Cuba Libre

    Čím se od sebe tyto dva nápoje liší? Na první pohled se zdají být totožné. Nebo že by v kombinaci rumu a Coca-Coly hrál dílek limety tak zásadní roli? Samozřejmě, limetka je důležitá. Ten jemný dotek kyselosti, který zmírní sladkost Coca-Coly a zároveň podpoří chuť rumu. Jenže, jak se asi shodneme, ten nejzásadnější rozdíl tkví v rumu, který v koktejlu použijeme.

    Přečíst
  • High Five - Flor de Caña Mixtronomy Competition

    V rámci Rumfestu by Barlife se odehraje i finále barmanské soutěže s rumem Flor de Caña od společnosti Premier Wines & Spirits. Soutěž vybízí k realizaci myšlenky snoubení drobných pokrmů s koktejly. Budeš to právě ty, kdo ohromí porotu svým koktejlem a podívá se do Nicaraguy, domova značky Flor de Caña?

    Přečíst
  • O vítězi Ardbeg An Oa Cocktail Competition rozhodnou návštěvníci Whiskyfestu

    Značka Ardbeg po téměř deseti letech obohatila svou základní řadu whisky o novinku Ardbeg An Oa. U příležitosti uvedení na český trh byla vyhlášena soutěž Ardbeg An Oa Cocktail Competition, jejíž první kolo nedávno proběhlo a finalisté jsou známi. To nejdůležitější je však teprve před námi – vyhlášení vítěze. A k tomu dojde již tuto sobotu v rámci akce Whiskyfest by Barlife.

    Přečíst
  • Test irských whiskey

    Obecná pravidla odlišující irskou whiskey od skotské však vycházejí z historického vývoje. Původní alkohol destilovaný pouze ze sladu získal díky zvýšení daní i příměs surového ječmene, a jakmile byla při sušení ječmene rašelina nahrazena uhlím, whiskey dostala lehčí charakter.

    Přečíst