Články

  • Je těžké se doma nebavit o práci

    Jeden z párů koktejlového světa, Roman Foltán a Carla Davina Soares, se dal dohromady v Artesian baru, kde oba pracovali pod vedením Alexe Kratěny. Po odchodu z Artesianu dnes čelí novým výzvám v podobě nového barového konceptu v tolik od Británie odlišné zemi i odlišné kultuře. Přestěhování se do Singapuru a podílení se na otevření baru Atlas oba vnímají jako nejvýznamnější krok, který v poslední době udělali.

    Přečíst
  • Vzorná atmosféra

    Obklady nepatří jen do koupelen a kuchyní, ale najdete je i za barem. Jde o jeden z těch prvků, na který primárně nemyslíte, ale jeho podoba je nesmírně důležitá, neboť tvoří detail, díky kterému do sebe vše zapadne jako skládačka a vy získáte ve vašem podniku perfektní atmosféru. Nechte se proto inspirovat naším výběrem těch nejzajímavějších obkladů a dekorů, které přední designéři nabízejí.

    Přečíst
  • Se srdcem v košíku

    Namíchej Piknik! Takový byl základní pokyn pro barmany, kteří se odpoledne 15. července zúčastnili na Střeleckém ostrově stejnojmenné soutěže. Jaký však byl hlubší záměr soutěže a jaké byly dojmy z jejího průběhu i výsledku? To vše nám prozradil jeden z porotců, brand ambassador značky TATRATEA Michal Marešovský, a letošní vítěz Dan Krejča.

    Přečíst
  • G&T není jediné využití toniku za barem

    Trilogie o tonicích je po historii a výrobě zakončena jejich mixologií. Co vše lze s tonikem vykouzlit? Jako první se samozřejmě nabízí klasický Gin & Tonik, ale kombinací je mnohem víc. Tereza Fridrichová z Hemingway Baru nabídne několik mixologických možností s ohledem na druhy toniků, které jsou dnes podobně jako giny velmi různorodé.

    Přečíst
  • Sandra Šalatová: Chtěla jsem, aby na mě nezapomněli. A to se mi povedlo.

    Sandra Šalatová z baru Cash Only zvítězila v národním kole soutěže Chivas Masters, kde porotu mimo jiné nadchla svým Local Way drinkem W.P.W., a následně reprezentovala Českou republiku na globálním finále v Tokiu. A i když se celkovým vítězem nakonec stal Atsushi Suzuki z Číny, na Sandru v japonské metropoli rozhodně hned tak nezapomenou…

    Přečíst
  • Není čas ztrácet čas

    Rapid Infusion, nebo česky trochu neohrabaně rychlo-infuze, je termín, který se pomalu, ale jistě dostává i k nám a rozhodně toho nabízí mnoho, co se přípravy domácích surovin týče. V dnešní době, kdy se všechno zrychluje, se i příprava surovin musí přizpůsobit.

    Přečíst
  • Tomas Estes: „Ambasador tequily je jen čestný titul, nedává mi žádná práva ani povinnosti. Přesto jsem za něj rád.“

    Českou republiku nedávno navštívil Tomas Estes, ambasador tequily pro Evropu a spolumajitel značky El Muestro Ocho, kterou od roku 2006 vyrábí spolu s Carlosem Camarenou. Kromě toho otevřel i několik mexických restaurací, napsal bezpočet článků o tequile do odborných i lifestyle magazínů a napsal jednu knihu The Tequila Ambassador.

    Přečíst
  • Cascara není jenom slupka

    V Barlife 79 jsme se zaměřili na květy kávovníku. V našich končinách vcelku originální a chuťově velice zajímavý produkt. Tím druhým, známějším, je cascara. Název pocházející ze španělštiny v překladu znamená celkem široký pojem - slupka. Původně odpad při zpracování kávy se v dnešní době těší velké popularitě a poptávka po něm roste s každou další sklizní.

    Přečíst
  • Tomáš Melzer: „Z předloňské speed challenge jsem se poučil.“

    Tomáš Melzer, rodák z Hradce Králové, vyhrál české finále jedné z největších barmanských soutěží nejen u nás, ale i na světě, Diageo Reserve World Class. Stal se tak čtvrtým vítězem po Jardovi Janouškovi, Víťovi Cirokovi a Adriánu Michalčíkovi a v srpnu bude reprezentovat Českou republiku na globálním finále v Mexiku.

    Přečíst