Články

  • A co rostliny? Ty netrpí?

    Veganství je trendy. Zkuste si otevřít například aplikaci Instagram a zadat do vyhledávače hashtagy: meat, burger, vegan, vegetarian, raw, beef a healthy food. Zkuste uhádnout, pod jaký hashtag nahráli uživatelé aplikace nejvíce fotek? Téměř 49 milionů fotografií bylo uloženo pod #vegan, další v pořadí byl #vegetarian s 15 miliony označení a #raw s 11 miliony. Pro srovnání: u hashtagu #burger jsme na 9 milionech...

    Přečíst
  • Britské navy rumy

    Kategorie námořnických rumů, známých zejména díky britskému impériu a označovaných jako navy, má dnes stále poměrně neurčitou klasifikaci, a tak jsme se v Rum House Milana Hávy rozhodli otestovat rumy na základě historické autenticity, tedy z britské provenience. V Barlife 83 tedy najdete test britských navy rumy o síle alkoholu mezi 50-57 %. Který z pěti testovaných vzorků zvítězil? Dočtete se v našem článku.

    Přečíst
  • Design jako inspirace

    Příslib exotického zážitku a chuť Dálného východu bude asi to první, co nás napadne při letmém prozkoumání láhve Horisumi ginu. Na první pohled zjevný japonský motiv v tomto případě není samoúčelným barvotiskovým plakátem, který má přilákat naši pozornost, ale důležitou vizuální vrstvou konceptu limitované edice. Edice komplexní a do detailu promyšlené.

    Přečíst
  • Soutěž The „Drunken“ Botanist Gin & Tonic zná své finalisty

    The „Drunken“ Botanist Gin&Tonic Cocktail Competition vybídla k vytvoření inovativního koktejlu Gin&Tonic. Od barmanů se očekávala kreativita a nové přístupy ke klasickému koktejlu Gin&Tonic, v němž podtrhnou spojení s přírodou a budoucí či nastupující mixologické trendy. Všech osm barmanů, kteří se do soutěže přihlásili, zadaní bezezbytku splnili, do finále se však mohli dostat jen čtyři z nich…

    Přečíst
  • Global Drinks Forum 2017

    Kde se nachází celosvětové odvětví alkoholických i nealkoholických nápojů? Jak bude vypadat budoucnost distribuce nápojů? A jaké jsou marketingové trendy, které by všichni profesionálové z oboru měli znát? Odpovědi na tyto a další otázky nabídne druhý ročník sympozia Global Drinks Forum v Berlíně, které se koná dne 9. října 2017 od 9 do 18 hodin v hotelu Ellington.

    Přečíst
  • The „Drunken“ Botanist Gin & Tonic Cocktail Competition 2017

    V rámci Prague Bar Show se odehraje i finále barmanské soutěže s ginem The Botanist od společnosti Rémy Cointreau. Soutěž vybízí k inovativnímu přístupu ke koktejlu Gin&Tonic. Botanist Gin obsahuje kromě základních 9 bylin a rostlin také na 22 ručně sbíraných bylin z ostrova Islay, a právě bylinky by měly, kromě Botanist G&T, hrát prim. Budeš to právě ty, kdo ohromí porotu svým koktejlem a podívá se do výroby ginu The Botanist ve skotském Islay?

    Přečíst
  • Sedmý ročník Prague Bar Show představí atraktivní program

    Sedmý ročník Prague Bar Show se nezadržitelně blíží, proběhne 31. října a 1. listopadu 2017 v nové lokaci pražského areálu Pragovka. Co dalšího nás kromě změny místa ještě čeká? Přinášíme komplexní informace o letošní Prague Bar Show, z nichž se dozvíte vše, co potřebujete vědět o programu, vstupenkách a chystaných novinkách.

    Přečíst
  • Roland Huber: „V Le Ciel děláme svou práci poctivě a pečlivě. Ostatní pak přijde samo.“

    Rodilý Rakušan a michelinský kuchař Roland Huber se v současné době zdržuje v Praze. Nenajdete jej však v žádné z kuchyní předních českých restaurací, ale v Riegrových sadech, 50 metrů nad zemí. Roland z vídeňské restaurace Le Ciel je totiž letošním kuchařem světové atrakce Dinner In The Sky.

    Přečíst
  • Je těžké se doma nebavit o práci

    Jeden z párů koktejlového světa, Roman Foltán a Carla Davina Soares, se dal dohromady v Artesian baru, kde oba pracovali pod vedením Alexe Kratěny. Po odchodu z Artesianu dnes čelí novým výzvám v podobě nového barového konceptu v tolik od Británie odlišné zemi i odlišné kultuře. Přestěhování se do Singapuru a podílení se na otevření baru Atlas oba vnímají jako nejvýznamnější krok, který v poslední době udělali.

    Přečíst