Články

  • Kentucky Artisan Distillery: Od zmrzliny k zámořskému bourbonu

    Palírna s tímto poněkud podivným jménem vznikla v roce 2012, když si trojice Steve Thompson, Chris Miller a Mike Loring otevřela v kentuckém Crestwoodu destilovnu ve staré továrně na zmrzlinu. Thompson dokonce po pár dnech opustil důchod a mohl nadále využívat svých zkušeností získaných coby ředitel jedné z palíren firmy Brown-Forman.

    Přečíst
  • Václav Šitner: Čím jsem starší, tím víc si cením obyčejných věcí

    Václav Šitner není v nápojovém průmyslu neznámou osobou a za své bezmála čtyřicetileté působení si označení „mistr destilatér“ skutečně zaslouží. Na svém kontě má bezpočet produktů, a to nejen pro Zámecký lihovar a pivovar v Blatné, jehož je spolumajitelem. Při příležitosti nedávného uvedení new make B.Barrel jsme si s Václavem Šitnerem sedli a zavzpomínali nejen na minulost, ale podívali se i trochu do budoucna.

    Přečíst
  • Berlín: Mekka hipsterů

    Progresivní koncepty, otevřené myšlenky a kultura budoucnosti – to vše je spojeno s velkými německými městy. Německo se v posledních letech objevuje také v hledáčku gastronomických expertů a milovníků dobrého jídla a pití, ačkoli by někdo mohl říci, že místní gastronomie je v porovnání s Londýnem a dalšími velkými městy ještě v plenkách. Avšak o opaku tohoto tvrzení se nás snaží přesvědčit středobod německé gastronomické scény – Berlín.

    Přečíst
  • Revize marketingové strategie

    S každým novým rokem přichází prostor a energie na změny. Do začátku roku většina lidí vstupuje s vidinou lepších zítřků a událostí. Konec starého roku je také impulzem pro „úklid stolu“ a revizi všeho, co se našeho podnikání týká. Podívejme se proto tentokrát na aspekty, které by měl každý podnik ve své marketingové strategii zvážit – a pokud možno využít.

    Přečíst
  • Zdeněk Kaštánek: Chyby jsou nevyhnutelné. Ale je třeba se z nich poučit

    Zdeňka Kaštánka asi není třeba dlouze představovat. Jde o jednoho z nejuznávanějších českých barmanů, jehož jméno rezonuje nejen v tuzemské kotlině, ale také v Londýně, kde působil, a v Asii, kde nyní žije. Pro Barlife Zdeněk spřádá rozhovory s těmi nejzajímavějšími, kteří se momentálně ve světové gastronomii pohybují, teď nastal čas, aby se pod palbou otázek ocitl i on sám.

    Přečíst
  • High Five - Flor de Caña Mixtronomy Competition 2019

    Značka Flor de Caña loni představila koncept Mixtronomy a na Rumfestu ve Žlutých lázních se také konal první ročník soutěže High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition 2018, jejímž vítězem se stal Víťa Cirok z L'Fleur Baru. Letos na koncept Mixtronomy navázaly nejen nové semináře, ale také další ročník soutěže, jejíž finále se opět uskuteční v rámci Rumfestu.

    Přečíst
  • Vína Honig, novinka v portfoliu Rumako

    Společnost Rumako, jejíž specializací jsou především rumy a další ušlechtilé destiláty, zařadila do své nabídky trochu nečekaně Honig Vineyard & Winery, vinařství z městečka Rutherford v srdci nejslavnější americké vinařské oblasti, údolí Napa. Na českém trhu tak bude víno, která i v USA zakoupíte pouze při osobní návštěvě vinařství.

    Přečíst
  • Jak se míchá v Madridu aneb kde ochutnat ty nejlepší drinky

    Španělský Madrid možná nenabízí takové množství barů jako Barcelona, o to zajímavější koncepty a drinky jsou zde však k vidění. V rámci madridské THE DRINK SHOW jsme prošli ty nejlepší z nejlepších a nyní se s vámi podělíme o své postřehy.

    Přečíst
  • Nové hvězdy mezi vinnými odrůdami

    Odrůdový panteon se mění jen pomalu a jména jeho obyvatel všichni milovníci vína dobře znají. Nejsou to nutně odrůdy vysazené na největších plochách, byť ve většině případů jde skutečně o ty nejrozšířenější, ale ty spojené s nejslavnějšími a nejpopulárnějšími víny. V posledních letech se ale objevilo několik odrůd, které si získávají věrné následovníky a jejichž popularita stále stoupá.

    Přečíst