Designová harmonie pod Alpami
Může se zdát, že Josef Walch měl svou životní cestu naplánovanou už od mala. Jeho rodiče vlastnili slavný Gasthaus v idylické alpské vesničce Zum Am Alberg, jen pár minut od centra města Lech, kde se později setkal se svou budoucí manželkou a též obchodní partnerkou hotelu Rote Wand Nataschou.
Hostinec tehdy přitahoval členy evropských královských rodin a různé celebrity, kteří do této destinace přijížděli na sjezdovky. Walchův otec vedl lekce lyžování, vyzvedá - val hosty na saních tažených koňmi a vozil je do hostin - ce na manželčino vyhlášené fondue. Každé Velikonoce přijížděl monacký princ Rainer III. a jeho manželka Grace Kelly se svými dětmi Stephanie a Caroline. Chodili do městského kostela, do přírody, užívali si fondue. Vrtulníkem často přiletěl princ Charles s Dianou. A když v gasthausu zrovna nepobývala nějaká společensky významná osobnost, bylo to místo, kde probíhaly bujaré večírky s místními obyvateli, které se často protáhly dlouho do noci.
Mladý Josef chtěl rozšířit své obzory a odešel studovat do Salcburku, pak do Švýcarska. Založil velmi úspěšnou cateringovou firmu. Jeho hlavním úmyslem a cílem ale bylo stát se politikem ve Vídni. Rodiče samozřejmě chtěli, aby po nich Josef převzal penzion. S využitím znalostí, které nasbíral na cestách, v kombinaci s Nataschiným instinktem pro design přeměnil malou restauraci na Rote Wand Gourmet Hotel, dnes vyhledávaný podnik světového formátu. Postupně společně zrekonstruovali celý penzion, který je nyní hlavní částí hotelu. Přidali další dva domy, ba - zén, devět saun, relaxační prostory a rodinné domky.
Rote Wand Gourmet Hotel si zakládá na kulinářském umění a kuchyně je pro hotel stejně důležitá jako design. Josef s Nataschou procestovali Spojené státy a severské země. Inspiroval je tam především trend lokálních surovin stejně jako rafinovaná a propracova - ná prezentace jídel. Restaurační koncept vytvořil mezinárodní šéfkuchař Max Natmessnig, kterého Josef dostal do malé vesničky rovnou z Chef’s Table v Brooklyn Fare, jedné z nejlepších restaurací v New Yorku. Josef se Maxovi zmínil, jak Rakousko investuje mnoho peněz do gastronomických škol a pak lidé, kteří školy vystudují, odcházejí do jiných zemí. Přesvědčil Maxe, že člověk s takovou praxí a takovými úspěchy, jako je on, by tento fakt a trend mohl změnit.