Jak se připravit na letošní Rumfest

Pavel Ungr

Rumfest se již tradičně koná v hlavním městě České republiky, Praze, a láká milovníky rumu nejen z Česka a Slovenska ale i z celého světa. Na tomto festivalu se setkávají znalci i začátečníci, kteří se chtějí naučit víc o tomto oblíbeném alkoholickém nápoji a ochutnat zajímavé rumy. Rád bych vám nabídl pár tipů, jak se na tuto akci co nejvíce připravit a užít si ji. 11. ročník nás čeká již 20. května.

Co od akce očekávat

Rumfest má v současném světě různé podoby. Od společenské události s koncerty a hudbou až po svátek rumu, kde se můžete potkat jak s dalšími milovníky rumů, zástupci českých distributorů, tak i zástupci konkrétních značek. Cílem je co největší poznání různých rumů, ale i edukace a networking. Cílem akce není vypít toho co nejvíce a opít se v rekordním čase. Pokazí to akci nejen vám, ale i dalším účastníkům akce. Takže jak se na akci nachystat, abychom se z ní odnesli co nejvíce?

Zjistěte si program

Před návštěvou akce doporučujeme podívat se na oficiální stránky festivalu a zjistit si, jaký program vás čeká. Zjistěte si, jaké přednášky, ochutnávky či stánky vás zajímají a naplánujte si svůj čas na akci podle toho.

Vstupenky

Samozřejmě si nezapomeňte včas zakoupit vstupenky, a to i na řízené ochutnávky, protože Rumfest bývá velmi populární a vstupenky se rychle vyprodávají. Dále zvažte, zda chcete zakoupit jen základní vstupné pro sebe nebo zda si připlatíte i za Masterclasses.

Doprava a ubytování

Pokud nejste přímo z Prahy, tak si včas před odjezdem do Prahy prověřte možnosti dopravy a ubytování. Praha nabízí mnoho možností, jak se do centra dostat (autem, vlakem nebo autobusem) a širokou škálu ubytování v různých cenových kategoriích. Rezervujte si ubytování s dostatečným předstihem, abyste měli jistotu pohodlného místa k odpočinku po náročném dni na Rumfestu. Mnohá ubytování, která jsou blízko Rumfestu, už mohou být vyprodaná.

Ochutnávky a jídlo

Během Rumfestu budete mít možnost ochutnat mnoho různých druhů rumu. Doporučujeme si předem připravit plán, abyste stihli ochutnat vše co vás zajímá. Také si dejte pozor na míru konzumace alkoholu a nezapomínejte pít dostatek vody a jídla. Jídlo bude na festivalu opět k dispozici, proto se nebojte dát si občas pauzu na občerstvení a nabrat síly pro další ochutnávky.

Obecně pár rád k ochutnávkám:

  1. Nemusíte vypít vše.
  2. Nemusíte si nalévat velké vzorky, na ochutnání (v tom množství) stačí 0,01.
  3. Hodně pijte. Doporučuji mít s sebou láhev s vodou a pravidelně vodu popíjet. Skleničku si vyplachujte vodou.
  4. Každou hodinu jezte, klidně menší množství, ale lépe fungují sytá a mastná jídla. U jídla bývá fronta, využívejte okamžiky, kdy není.
  5. Nebojte si kupovat vzorky i s sebou.
  6. Nainstalujte si aplikaci Rum-X, kam si rovnou můžete zapisovat vaše ochutnané vzorky rumu.
  7. Vzorky si foťte, ať víte co jste pili. Nebojte se fotit s ambasadory značek.

Networking a setkání s odborníky

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé navštěvují Rumfest, je možnost setkat se s odborníky z oboru, výrobci rumu a dalšími nadšenci. Připravte si otázky, které byste chtěli položit, a neváhejte navázat nové kontakty. Tato akce je skvělá příležitost pro networking a rozšíření vašeho obzoru v oblasti rumu. Pokud podnikáte a hledáte nové kontakty, připravte si vizitky.

Poznámkový blok a tužka

Na Rumfestu se dozvíte spoustu nových informací a postřehů. Je dobré mít s sebou poznámkový blok a tužku, abyste si mohli zaznamenat své zážitky a poznatky. Nebo aplikaci na mobilu, kam si budete zapisovat nebo aplikaci na nahrávání poznatků. To vám pomůže si událost lépe zapamatovat a zároveň budete mít cenné informace pohromadě pro budoucí použití.

Co dále s sebou?

Na Rumfestu strávíte hodně času na nohou, proto si vyberte pohodlné oblečení a obuv. Festival probíhá celý den, takže je důležité myslet na svůj komfort. Mobil si řádně nabijte a přibalte si i powerbanku, nabíjecí kabel nebo nabíječku.

Závěr

Pražský Rumfest je jedinečná příležitost pro milovníky rumu prozkoumat nové chutě, naučit se něco nového a setkat se s lidmi, kteří sdílejí váš zájem. S našimi tipy na přípravu na Rumfest budete připraveni zažít další nezapomenutelný zážitek. Užijte si festival naplno a objevte kouzlo světa rumu.

Tip: Odpovědi na nejčastější otázky k Rumfestu najdete zde: