Nový bar v Pan Pacifik London

Eliška Škorpíková

Silverleaf je novým podnikem, který v únoru otevřel na Bishopsgate Plaza v Londýně. Vedení baru spolupracuje s pětihvězdičkovým hotelem Pan Pacific, přičemž v podniku nabízí luxus, kreativitu i pohostinnost. Přesto se drží hesla „v jednoduchosti je krása“.

Návštěvníka po příchodu obklopí příjemný tmavý interiér navržený v Design Research Studio značky Tom Dixon, inspirovaný současnými japonskými a singapurskými trendy. Stěžejní jsou odstíny zemité hnědé barvy, přírodní materiály, jako je opalované dřevo, a výjimečné designové prvky jako stoly vyřezávané z masivních mramorových bloků a kontrastní zlaté doplňky. Pozornost na první pohled upoutá zejména samotný bar s deskou z leštěného černého mramoru.

Naturalistický nádech se nezapře ani v progresivním menu, o které se postarali ti nejlepší odborníci z britské barové scény. Manažerské pozice zastávají Martyn „Simo“ Simpson, majitel whisky baru Milroy's v Soho, Chris Tanner, jeho kolega a barman, a Liam Broom. Míchané nápoje jsou rozřazené podle chuťových charakteristik a elementů. 

Základ koktejlů je jednoduchý a efektivní. Nejčastěji tkví ve třech hlavních ingrediencích a s dalšími komponenty i ozdobami utvářejí komplexní smyslový zážitek. Minimalistická prezentace důraz na chuť zcela podtrhuje. Ty, kteří upřednostňují čisté destiláty před míchanými drinky, bar může potěšit rozsáhlou sbírkou vzácných lihovin z celého světa.

Silverleaf, zbrusu nový koktejlový bar byl otevřen v únoru v hotelu Pan Pacific London v Bishopsgate. Nachází se ve 144 let starém Devonshire House.