Články

  • Nech vína, pij vodu, nečiň kapse škodu

    Tak pravil František Ladislav Čelakovský. Nicméně v dnešní době to již tak úplně neplatí. Za nealkoholické nápoje jsou zákazníci schopní utratit i více než za skleničku vína. Pro naše tělo chceme jen to nejzdravější a nejkvalitnější a jsme připraveni za to náležitě zaplatit.

    Přečíst
  • Cena za úspěch

    Tequila, národní nápoj Mexika, má nyní několik důvodů k oslavě. Jde o jednu z mála kategorií, jejichž spotřeba po celém světě stoupá, a to platí obzvlášť pro druh premium a super premium. O tento nápoj se začaly zajímat nadnárodní společnosti a od té doby nepřestává kategorie tequily na celosvětovém trhu každým rokem růst.

    Přečíst
  • Report: Ösel Gin Fest

    První ginový festival v Estonsku se konal v Kuressaare. Jde o hlavní město ostrova Saaremaa, což je nový název starého vikingského ostrova Ösel. Unikátní drinky, hosté, hudba a opravdoví přátelé ginu se potkali v sobotu 7. července 2018.

    Přečíst
  • Na žízeň i horko je tu Smash!

    Smash. Už samotný název je příslibem osvěžení v horkém létě. Tento nápoj plný ledu, bylin a ovoce lze historicky zařadit k roku 1862, kdy se objevil v příručce Jerryho Thomase. Zde však není uveden jako smash, nýbrž julep. Stejně jako rozpor v názvosloví smashe se do dnešních dní udržela i jeho popularita. Dokazuje to koktejl, který pro nás ve vídeňském baru Kleinod připravil Philipp Scheiber.

    Přečíst
  • Tomáš Hejkal: Spotřebitelé vnímají Božkov jako experta na rum

    Marketingový ředitel Tomáš Hejkal přišel do společnosti Stock Plzeň-Božkov v roce 2014 z odvětví nealkoholických nápojů. Předtím, než se začal věnovat FMCG, působil v oboru telekomunikací. Nakolik jsou tyto dva obory odlišné? A s jakou značkou pracuje nejraději? Nejen to se dočtete v našem rozhovoru.

    Přečíst
  • Cesta do Bilbaa. Elit® Art of Martini

    V pondělí 4. června se stal pražský Bugsy’s Bar dějištěm již třetího ročníku národního finálového kola soutěže Elit® Art of Martini, čímž se pomyslně uzavřela náročná jarní barmanská soutěžní sezóna. Vítězkou tohoto dvoufázového finále se stala Veronika Holá, a svým úspěchem tak naplnila trend poslední doby – trend žen na prvních místech.

    Přečíst
  • Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů: Inspirace zejména pro kolegy z branže

    Nově vydanou Velkou kuchařku nejlepších šéfkuchařů má na svědomí společnosti TopLife Czech, která již několik let hodnotí české restaurace, jež ohodnocuje Zlatými lvy. Na knize spolupracovalo 70 nejlepších (dle volby TopLife Czech) kuchařů, kteří představili své oblíbené pokrmy.

    Přečíst
  • Erik Lorincz: Odchodem ze Savoye jsem uzavřel jednu kapitolu, abych mohl začít psát další.

    V minulém týdnu proběhlo české i slovenské finále barmanské soutěže Diageo Reserve World Class. O vítězích, Petrovi Marcinovi a Milanu Zalešovi, rozhodoval mimo jiné i Erik Lorincz, globální vítěz z roku 2010. Povídali jsme si spolu i o World Class, ale hlavně o jeho odchodu z American Baru v hotelu Savoy a jeho plánech do budoucna.

    Přečíst
  • Česká barmanská asociace si splnila svůj dlouholetý sen

    Česká barmanská asociace a (nejen) brněnští barmani mají důvod k oslavám a radosti. V pátek 25. května došlo k slavnostnímu otevření domu Abzac, sídlu CBA a multifunkčního vzdělávacího centra.

    Přečíst