Články

  • Dalibor Navrátil: „Gastronomii je třeba se učit celý život.“

    Dalibor Navrátil je jedním z předních českých šéfkuchařů. Má za sebou řadu zahraničních stáží, kde měl možnost pracovat po boku gastronomických velikánů. A čeká jej další úkol – uvařit v 50 metrech nad zemí. Stal se totiž letošním šéfkuchařem projektu Dinner in the Sky. Nicméně pro bývalého sportovce to nejspíš nebude velká výzva...

    Přečíst
  • Sommelier: Nevhodná voda k vínu je jako běh v sandálech

    Pochutnat si na skleničce zajímavého, dobrého vína je pro čím dál více Čechů a Moravanů vítaným rozptýlením, ať už z čistě gastronomického, nebo i společenského hlediska. Při výběru vína už často dokážeme být náročnější, avšak zaměřit se také na vodu vhodnou k vínu zpravidla zapomínáme.

    Přečíst
  • Kostarika: Pura Vida!

    Tato dvě slova uslyšíte v Kostarice téměř při každém rozhovoru nebo i jen pozdravu na ulici. V překladu to znamená „čistý život“ a místní se touto frází zdraví, loučí, děkují si nebo jí nahrazují pozitivní slovo. Kostariku jsme navštívili letos v lednu, tedy v době, kdy byla sklizeň kávy v plném proudu.

    Přečíst
  • Nech vína, pij vodu, nečiň kapse škodu

    Tak pravil František Ladislav Čelakovský. Nicméně v dnešní době to již tak úplně neplatí. Za nealkoholické nápoje jsou zákazníci schopní utratit i více než za skleničku vína. Pro naše tělo chceme jen to nejzdravější a nejkvalitnější a jsme připraveni za to náležitě zaplatit.

    Přečíst
  • Cena za úspěch

    Tequila, národní nápoj Mexika, má nyní několik důvodů k oslavě. Jde o jednu z mála kategorií, jejichž spotřeba po celém světě stoupá, a to platí obzvlášť pro druh premium a super premium. O tento nápoj se začaly zajímat nadnárodní společnosti a od té doby nepřestává kategorie tequily na celosvětovém trhu každým rokem růst.

    Přečíst
  • Report: Ösel Gin Fest

    První ginový festival v Estonsku se konal v Kuressaare. Jde o hlavní město ostrova Saaremaa, což je nový název starého vikingského ostrova Ösel. Unikátní drinky, hosté, hudba a opravdoví přátelé ginu se potkali v sobotu 7. července 2018.

    Přečíst
  • Na žízeň i horko je tu Smash!

    Smash. Už samotný název je příslibem osvěžení v horkém létě. Tento nápoj plný ledu, bylin a ovoce lze historicky zařadit k roku 1862, kdy se objevil v příručce Jerryho Thomase. Zde však není uveden jako smash, nýbrž julep. Stejně jako rozpor v názvosloví smashe se do dnešních dní udržela i jeho popularita. Dokazuje to koktejl, který pro nás ve vídeňském baru Kleinod připravil Philipp Scheiber.

    Přečíst
  • Tomáš Hejkal: Spotřebitelé vnímají Božkov jako experta na rum

    Marketingový ředitel Tomáš Hejkal přišel do společnosti Stock Plzeň-Božkov v roce 2014 z odvětví nealkoholických nápojů. Předtím, než se začal věnovat FMCG, působil v oboru telekomunikací. Nakolik jsou tyto dva obory odlišné? A s jakou značkou pracuje nejraději? Nejen to se dočtete v našem rozhovoru.

    Přečíst
  • Cesta do Bilbaa. Elit® Art of Martini

    V pondělí 4. června se stal pražský Bugsy’s Bar dějištěm již třetího ročníku národního finálového kola soutěže Elit® Art of Martini, čímž se pomyslně uzavřela náročná jarní barmanská soutěžní sezóna. Vítězkou tohoto dvoufázového finále se stala Veronika Holá, a svým úspěchem tak naplnila trend poslední doby – trend žen na prvních místech.

    Přečíst