Články

  • Výběrová káva z pohledu baristy

    Co je výběrová káva? Otázka je složitá, existují však tři základní kritéria, po jejichž dodržení je možné kávu takto nazývat. Jsou to produkce, zpracování a příprava kávy. Vzájemně na sebe navazují, proto jsme se zabývali každým z nich zvlášť, tentokrát přípravou.

    Přečíst
  • Zůstat v klidu za každých okolností

    Není to tak dávno, co master distiller Angostury John Georges poprvé navštívil Českou republiku, respektive Prahu. Jeho úkolem zde bylo představit některé rumy z portfolia Angostury a spolu s Jiřím Noskem ze Zdenek Oyster’s Baru dokázat, že Angostura Bitters najde své uplatnění i v kuchyni. O práci a rumech trinidadského destilatéra už tedy víme leccos, ale co se dozvědět něco víc o něm samém?

    Přečíst
  • Citrony nepadají daleko od stromu

    Limoncello Dell’Albero je vyráběno v Austrálii italskými přistěhovalci, rodinou De Lucových, která si recept předává z generace na generaci. Zdánlivě nevýrazný italský likér oživila agentura BoldInc, která mu dodala nápaditou podobu.

    Přečíst
  • Steakárna na nádraží

    Milovníci staré dobré Anglie mají v oblibě také typické anglické hospody a restaurace. Lze takovou atmosféru přenést i do nového prostoru, který je ale zasazen mezi původní stěny nádraží z 19. století zapsaného v seznamu UNESCO?

    Přečíst
  • Výběrová káva z pohledu pražíren

    Co je výběrová káva? Otázka je složitá, existují však tři základní kritéria, po jejichž dodržení je možné kávu takto nazývat. Jsou to produkce, zpracování a příprava kávy. Vzájemně na sebe navazují, je proto nutné se zabývat každým z nich zvlášť.

    Přečíst
  • Židle, které nestárnou

    Přinášíme inspiraci pro gastronomické podniky v podobě toho nejlepšího ze světa designu.

    Přečíst
  • Soutěž pro bary s Glenmorangie

    Glenmorangie vyhlašuje soutěž pro bary, do níž se může přihlásit kterýkoli bar, restaurace či jiný podnik na území České republiky. Hlavní cenou soutěže, která bude probíhat od listopadu 2016 do května 2017, je pozvání do Glenmorangie House ve Skotsku.

    Přečíst
  • Suchý led není žádný suchar

    Suchý led vídáme na barové scéně již nějaký ten pátek, zdá se však, že se s dobou rozhodně neomrzel. U hostů nadále vzbuzuje údiv, a tak není divu, že s ním barmani stále pracují a vymýšlejí, jak díky němu ozvláštnit servis koktejlu.

    Přečíst
  • Generace Z – jaká je a co chce?

    Generace Z žije internetem a není snadné držet s ní krok. Jaké trendy budou v gastronomii v budoucnu převládat s ohledem na sociální chování této generace? O své postřehy z konference věnované tomuto tématu se podělí Jan Boroš.

    Přečíst