Články

  • Minimalismus, nebo expresionismus?

    Účelem ozdob je především dobře vypadat a vylepšit vzhled koktejlu. V poslední době se začaly jako ozdoba objevovat snacky, které koktejl doplní i chuťově. Na druhou stranu jsou barmani, kteří nedají dopustit na jednoduchost v podobě citrusů.

    Přečíst
  • Pivo a jeho rozmanitost

    Rodinný minipivovar Matuška byl založen v roce 2009. Na pozici sládka záhy nastoupil syn zakladatele Adam, který se v roce 2010 stal nejmladším členem degustační komise na Great American Beer Festivalu. Přes svůj nízký věk tak má k tématu piva v Česku již mnoho co říci.

    Přečíst
  • Výběrová káva z pohledu baristy

    Co je výběrová káva? Otázka je složitá, existují však tři základní kritéria, po jejichž dodržení je možné kávu takto nazývat. Jsou to produkce, zpracování a příprava kávy. Vzájemně na sebe navazují, proto jsme se zabývali každým z nich zvlášť, tentokrát přípravou.

    Přečíst
  • Zůstat v klidu za každých okolností

    Není to tak dávno, co master distiller Angostury John Georges poprvé navštívil Českou republiku, respektive Prahu. Jeho úkolem zde bylo představit některé rumy z portfolia Angostury a spolu s Jiřím Noskem ze Zdenek Oyster’s Baru dokázat, že Angostura Bitters najde své uplatnění i v kuchyni. O práci a rumech trinidadského destilatéra už tedy víme leccos, ale co se dozvědět něco víc o něm samém?

    Přečíst
  • Citrony nepadají daleko od stromu

    Limoncello Dell’Albero je vyráběno v Austrálii italskými přistěhovalci, rodinou De Lucových, která si recept předává z generace na generaci. Zdánlivě nevýrazný italský likér oživila agentura BoldInc, která mu dodala nápaditou podobu.

    Přečíst
  • Steakárna na nádraží

    Milovníci staré dobré Anglie mají v oblibě také typické anglické hospody a restaurace. Lze takovou atmosféru přenést i do nového prostoru, který je ale zasazen mezi původní stěny nádraží z 19. století zapsaného v seznamu UNESCO?

    Přečíst
  • Výběrová káva z pohledu pražíren

    Co je výběrová káva? Otázka je složitá, existují však tři základní kritéria, po jejichž dodržení je možné kávu takto nazývat. Jsou to produkce, zpracování a příprava kávy. Vzájemně na sebe navazují, je proto nutné se zabývat každým z nich zvlášť.

    Přečíst
  • Židle, které nestárnou

    Přinášíme inspiraci pro gastronomické podniky v podobě toho nejlepšího ze světa designu.

    Přečíst
  • Soutěž pro bary s Glenmorangie

    Glenmorangie vyhlašuje soutěž pro bary, do níž se může přihlásit kterýkoli bar, restaurace či jiný podnik na území České republiky. Hlavní cenou soutěže, která bude probíhat od listopadu 2016 do května 2017, je pozvání do Glenmorangie House ve Skotsku.

    Přečíst