Články

  • Zpátky ke kořenům

    Jako malá holka jsem si často hrála se sestrou na pískovišti. Stavěly jsme hrady z písku, ale hlavně jsme vařily ty nejchutnější pokrmy z hlíny, kamení, písku a všelijakých rostlin. Měli jsme dům se zahradou, takže naše „vaření” vždy obsahovalo sezónní květiny; od pampelišek a růží přes lichořeřišnice až po nějaký ten hrášek. Netušila jsem, že před těmi skoro dvaceti lety jsem byla trendy a se sestrou jsme „vařily“ ve stylu foragingu.

    Přečíst
  • Barlife získal Zlatý středník a stal se nejlepším B2B médiem

    Ve čtvrtek 25. dubna se ve smíchovském Vienna House Andel´s Prague se vyhlašoval 17. ročník profesní soutěže Zlatý středník, během něhož Barlife celkem suverénně ovládl kategorii Nejlepší B2B časopis a noviny. Potvrdila se tak nejen kvalita našeho média, i v porovnání s ostatními přihlášenými, ale také fakt, že naše práce má smysl. Právě teď je ovšem ten okamžik, kdy je nezbytné neusnout na vavřínech, ale dál se rozvíjet a zlepšovat.

    Přečíst
  • Joshua Singh: U rumu obdivuji jeho různorodost

    Joshua Sing je jedním ze spoluzakladatelů společnosti 1423, jež má na svědomí stejnojmenný rum. Název se odkazuje k číslu vzorku, který Joshua a jeho bratr nakonec zvolili, a vytvořili tak svůj první rum. Ve skutečnosti by číslo mělo být trochu jiné, ale jedno z čísel se jim vždy vykouřilo z paměti, až zůstalo právě jen 1423. Dnes mají na kontě mnohem více produktů, mezi nimi i velice oblíbený rumový adventní kalendář. Jaká byla ale cesta od „pouhé číslice“?

    Přečíst
  • Editorial: Hygge a to ostatní

    Při editování článků pro Barlife 92 jsem narazila na jedno zajímavé slovo, a to friluftsliv. Jedná se o pojem, jehož praktikováním se dostaneme do vnitřní harmonie a mentální pohody. Když si tedy při jeho vyřčení nezamotáte jazyk. O mnoho jednodušší je výslovnost pojmu hygge, kterým se vyjadřuje pohodový přístup k životu, schopnost najít si něco krásného v každém okamžiku a radovat se ze života. Jen praktikováním hygge dojdeme absolutního štěstí, zdá se.

    Přečíst
  • Kentucky Artisan Distillery: Od zmrzliny k zámořskému bourbonu

    Palírna s tímto poněkud podivným jménem vznikla v roce 2012, když si trojice Steve Thompson, Chris Miller a Mike Loring otevřela v kentuckém Crestwoodu destilovnu ve staré továrně na zmrzlinu. Thompson dokonce po pár dnech opustil důchod a mohl nadále využívat svých zkušeností získaných coby ředitel jedné z palíren firmy Brown-Forman.

    Přečíst
  • Václav Šitner: Čím jsem starší, tím víc si cením obyčejných věcí

    Václav Šitner není v nápojovém průmyslu neznámou osobou a za své bezmála čtyřicetileté působení si označení „mistr destilatér“ skutečně zaslouží. Na svém kontě má bezpočet produktů, a to nejen pro Zámecký lihovar a pivovar v Blatné, jehož je spolumajitelem. Při příležitosti nedávného uvedení new make B.Barrel jsme si s Václavem Šitnerem sedli a zavzpomínali nejen na minulost, ale podívali se i trochu do budoucna.

    Přečíst
  • Berlín: Mekka hipsterů

    Progresivní koncepty, otevřené myšlenky a kultura budoucnosti – to vše je spojeno s velkými německými městy. Německo se v posledních letech objevuje také v hledáčku gastronomických expertů a milovníků dobrého jídla a pití, ačkoli by někdo mohl říci, že místní gastronomie je v porovnání s Londýnem a dalšími velkými městy ještě v plenkách. Avšak o opaku tohoto tvrzení se nás snaží přesvědčit středobod německé gastronomické scény – Berlín.

    Přečíst
  • Revize marketingové strategie

    S každým novým rokem přichází prostor a energie na změny. Do začátku roku většina lidí vstupuje s vidinou lepších zítřků a událostí. Konec starého roku je také impulzem pro „úklid stolu“ a revizi všeho, co se našeho podnikání týká. Podívejme se proto tentokrát na aspekty, které by měl každý podnik ve své marketingové strategii zvážit – a pokud možno využít.

    Přečíst
  • Zdeněk Kaštánek: Chyby jsou nevyhnutelné. Ale je třeba se z nich poučit

    Zdeňka Kaštánka asi není třeba dlouze představovat. Jde o jednoho z nejuznávanějších českých barmanů, jehož jméno rezonuje nejen v tuzemské kotlině, ale také v Londýně, kde působil, a v Asii, kde nyní žije. Pro Barlife Zdeněk spřádá rozhovory s těmi nejzajímavějšími, kteří se momentálně ve světové gastronomii pohybují, teď nastal čas, aby se pod palbou otázek ocitl i on sám.

    Přečíst