Vydáváme gastronomický čtvrtletník v luxusním designovém  provedení. Pro milovníky gastronomie z obou stran baru. 

Aktuální číslo – BARLIFE 98 

Nová pestrobarevná obálka vyrobená složitou technologií, nové rubriky, exkluzivnější formát čtvrtletníku a nově více než 100 stran. 


Pořádáme jedinečné gastronomické festivaly. Pro nadšence i profesionály.

Široká nabídka rumů, koktejly, latinskoamerická hudba a speciality karibské kuchyně. Dále vzdělávací semináře a workshopy. 

 

Světové i české ginové značky a bary se podělí o svou lásku a vášeň k ginu. Ochutnejte, nasajte atmosféru a vzdělejte se na seminářích.

Nejdůležitější událost na poli nápojové gastronomie u nás. Pouze pro profesionály z oboru. Semináře, workshopy, nejlepší světoví experti, barmani a ambasadoři.


Českou gastronomii vzděláváme, bavíme a inspirujeme. Už 16 let.

Barlife je pro mě taková gastro encyklopedie, která vychází na pokračování. Každé číslo je unikátní a každý ročník do vás dostane informace, jaké nezískáte nikde jinde.
— Martin Žufánek, Lihovar Žufánek —
Na Barlife mě baví, že si každý přijde na své. Vždy ale v nejvyšší kvalitě. Ať už se jedná o pálenky, víno, pivo, barovou kulturu a mnoho dalšího.
— Adam Matuška, pivovar Matuška & Dva kohouti —
Nový Barlife se moc povedl. A to říkám jako člověk, který má doma všechny díly hned od prvního! Gratuluju moc, skvělý!
— Jan Braniš, Bugsy's bar & Špejle —
Barlife je jeden z mála tištěných časopisů, které čtu už od prvního vydání. Pokaždé se těším na nové číslo, které mi přinese nové informace ze všech odvětví našeho oboru. Poslední číslo bylo obzvlášť vydařené! Jak po grafické stránce, tak i obsahově.
— Vítězslav Cirok, L'Fleur —
Lidová moudrost říká: „Je veliký rozdíl stát za barem a před barem.” S veškerou úctou smekám před profesionály, kteří vytvořili tento nadčasový informačně-designový skvost. Precizně zpracovaná publikace, která nenuceně a s lehkostí propojuje oba světy. Svět „za barem” s tím „před barem.” To je pro mně bez nadsázky nový Barlife!
— Roman Vaněk / Pražský kulinářský institut —

Chcete ochutnat? Pusťte se do našeho blogu.

Články

  • Znovu na začátku

    Ke znovuotevření gastronomických provozů došlo před více než dvěma měsíci, rozhodně to ovšem neznamená návrat k normálu. I přes první nadšenou vlnu, kdy své oblíbené podniky přišli podpořit stálí hosté, provozovny v průběhu června hlásily, že jsou na nějakých 50 % tržeb ve srovnání s předchozím rokem. Ti úspěšnější pak na 70-80 %. Ovšem panují také obavy, že to nejhorší teprve přijde. Zejména v Praze, kde se očekává, že její obyvatelé využijí první příležitosti metropoli opustit a užít si léto někde jinde.

    Přečíst
  • Do kamene vsazená White Lady

    Sotva odezněly salvy děl první světové války a pominuly pocity zmaru, objevila se nová touha, a to na vše rychle zapomenout. Zřejmě hned v jejím úvodu se zrodil jeden z ikonických anglických drinků, který se nesmazatelně zapsal do londýnské nápojové historie. Stále však zůstává otázkou, který z velikánů tehdejší doby doopravdy stvořil koktejl přezdívaný Chelsea Sidecar. Snad by se dalo říct, že nezáleží na jméně, ale spíš na chuti – ovšem i to jméno cosi připomíná.

    Přečíst
  • Vyjádření k Rumfestu 2020

    Barlife se vyjadřuje k situaci týkající se vládních opatření proti šíření koronaviru a Rumfestu 2020, který se uskuteční 22. srpna ve Žlutých lázních v Praze.

    Přečíst
  • Foodpairing: Zelenina nejen do polévky

    Léto máme spojené s dozrávajícím ovocem a zeleninou, které tvoří nedílnou součást našeho jídelníčku. Proto naše zadání barmana Fredyho Španera z podniku LAb zavazovalo, aby ve svých koktejlech použil v nějaké formě zeleninu či zeleninovou šťávu. Na pomoc si výjimečně přizval svého kolegu Davida Kroupu ze sesterského podniku swim, kde jako šéfkuchař působí také Matyáš Kučera. Ten se v tomto párování postaral o doprovodné pokrmy.

    Přečíst
  • Za vznikem designové Kapsle stojí touha po jednodušší přípravě kávy

    Podívejte se s námi pod ruce dalšímu zástupci nové generace designérů. Tím je Karolína Jeřábková, která nás zaujala svou Kapslí. Jde o minimalistický a zároveň elegantní set na přípravu filtrované kávy, který obsahuje dripper, hrnek a bambusové víčko pro možnost kávy s sebou. Cílem bylo zjednodušit a zpříjemnit přípravu filtrované kávy.

    Přečíst
  • Vikeza Gastro se spojuje s Fenix Drinks

    Začátkem července došlo ke spojení dvou českých nápojových distribučních společností. Vikeza Gastro, za níž stojí Viktor Šolc a Michal Buriánek, přechází pod křídla Fenix Drinks, kterou v roce 2019…

    Přečíst