
INSPIRUJEME. VZDĚLÁVÁME. BAVÍME.
VYDÁVÁME GASTRONOMICKÝ ČTVRTLETNÍK V LUXUSNÍM DESIGNOVÉM PROVEDENÍ. PRO MILOVNÍKY GASTRONOMIE Z OBOU STRAN BARU.

Aktuální číslo – BARLIFE 99
Nová pestrobarevná obálka vyrobená složitou technologií, nové rubriky, exkluzivnější formát čtvrtletníku a nově více než 100 stran.

POŘÁDÁME JEDINEČNÉ GASTRONOMICKÉ FESTIVALY. PRO NADŠENCE I PROFESIONÁLY.
ČESKOU GASTRONOMII VZDĚLÁVÁME, BAVÍME A INSPIRUJEME. UŽ 16 LET.
CHCETE OCHUTNAT? PUSŤTE SE DO NAŠEHO BLOGU.
ČLÁNKY
Španělská šumivá vína nejsou jen cava
Pokud se řekne bublinky, vybaví se většině milovníků vín především Champagne a Prosecco, případně sekt. A také španělská cava. Produkce šumivých vín se ve Španělsku za poslední dvě dekády více než zdvojnásobila, takže rostla rychleji než celosvětový průměr i spotřeba. Nyní již výrazně přesahuje dva miliony hektolitrů ročně. Celosvětově se tak řadí na čtvrté místo za dominantní Itálii následovanou Francií a Německem. Vývoj se ve Španělsku ovšem nezakládá pouze na objemu – nabídka se velmi dynamicky transformovala a stále větší důraz Španělé kladou na kvalitu. A to jak u cavy, tak i dalších apelací a uskupení producentů šumivých vín.
Co s tím pivem, vy Češi, pořád máte?
Češi jsou hrdí na své pivo. Opravdu? Asi jak kdo. Oprávněně? Asi jak v čem. Pijeme pivo nejvíc na světě. Skutečně? Podle některých kritérií vůbec ne. Jsou Češi pivem zpití alkoholici? No, nezdá se. Evidentně se kolem fenoménu českého piva točí víc otázek než jen ta v titulku. Tak si na některé zkusme letmo odpovědět.
Dita Buchtová - Z lásky k doteku a přírodnímu materiálu
Dita Buchtová je studentkou pražské UMPRUM a mladou nadějí české designérské scény. Pod jejíma rukama vznikají zajímavé předměty s promyšleným konceptem. Zalíbení Dita našla zejména v práci se dřevem a v ručním soustružení.