Rozhovor
Vláďa Sojka - lidská zvídavost nebere konce
Pěstuje kvasinky, využívá plísně a nechává se fascinovat houbami, které - tak jako prastará technika fermentace - podněcuje zájem současné gastronomie. Vláďa Sojka alias MUSHROOMHUNTER popularizuje témata, která si zaslouží řádnou osvět. Vede e-shop Fermentárium a fermentační workshopy, píše blog Zkvašeno - a snaží se chápat řeč mikroorganismů, které tvoří svět okolo nás.
Philip Bischoff
Po několik let zastával ambasadorské pozice a dnes své bohaté zkušenosti z oblasti pohostinství, barmanství i znalosti nápojů a koktejlů předává formou konzultací a ve vlastní The Dean Callan Show. Rozhovor o dopadech pandemie o budoucnosti barového světa a barmanských začátcích. Barmanství pro něj znamená vášeň. V mladém věku objevil mixologii a zjistil, že se mu opravdu líbí.
Petr Židek: Kuchyň je řemeslná dílna jako každá jiná
Adrenalin za plotnou má stejně rád jako míchání guláše nad ohněm nebo vymýšlení receptů, které propojují českou sezónu, inspiraci z cizích kuchyní a jeho vlastní fantazii. Petr Židek nosí kuchařskou zástěru teprve několik let, od první směny však bylo jasné, že mu proudí v žilách čistá vášeň pro vaření. Jak vnímá kuchařinu, za čím utíká do přírody a co podle něj musí odvyprávět dobré jídlo?