Test

Otestovali jsme za vás: kombucha original

Otestovali jsme za vás: kombucha original

Obliba fermentovaných pokrmů a nápojů je i v letošním roce značná. Zvláště roste zájem o kombuchu, kdy už není třeba se spoléhat jen na vlastní um, ale je možné na trhu sehnat rozmanitou paletu značek. Mezi průkopníky v Česku patří Projekt Kombucha, díky nimž vstoupila do širšího povědomí, přestože na trhu již několik značek existovalo.

Otestovali jsme za vás: české barrique cidery

Otestovali jsme za vás: české barrique cidery

Cider coby osvěžující nízkoalkoholický nápoj vznikající fermentací čerstvého jablečného moštu s následným ročním zráním už je u nás poměrně dobře znám i rozšířen. Zato jeho nové barrique podoby se teprve dostávají do popředí. Samotný termín barrique přitom obecně představuje francouzský název pro dubový sud, v němž po určitou dobu zraje víno, whisky či koňak.