Bar Múzsa: Inspirace v hotelovém lobby

Barbora Karchová

Múza - tajemná síla božské inspirace, která se zrodila v prostorách paláce Four Seasons Gresham. Budapešť říká, že tento okamžik inspirace najdete v každém koutu. A najdete ji i v novém baru umístěném v hotelovém lobby. 

Richmond International, autorita v oblasti designu hotelových prostor, pracovala na citlivé rekonstrukci Four Seasons Gresham Palace už roce 2004, kdy původní nákupní pasáže přestavěli na luxusní hotel. Oceněný tým přistoupil k tomuto projektu s velkým nadhledem a osobní náklonností, která v průběhu let tvořila nedílnou součást celého procesu. „Tento projekt byl pro náš tým nesmírně důležitý. Když jsme před šestnácti lety poprvé spatřili hotel a poté dokončili obnovu, zamilovali jsme se do celé budovy. Jsme opravdu hrdí na to, že jsme součástí evoluce paláce Gresham a že stále zůstává významným architektonickým dílem v Budapešti, “ říká ředitelka společnosti Richmond International Fiona Thompson. A opravdu, místo dýchá vznešeností a historií. Gresham fungoval jako síd- lo britské aristokracie a prostory byly vždy skutečným mistrovským dílem představujícím velkolepý design a oslavujícím místní řemeslo.

Hotelové lobby je ale ztělesněním zcela nového konceptu. V dnešní době neslouží hotelová hala pouze k procházení. Přebírá účelnější roli: poskytuje prostor pro práci, pořádání schůzek, k setkávání nebo relaxaci. Promyšlené provedení haly by mělo vytvářet další služby a funkce a s tím související příjmy. A jednu takovou realizaci najdeme i v tomto hotelu. Seznamte se s nadčasovým hotelovým salonkem s názvem Múzsa, který nabízí hlavní recepci, soukromý klub, několik zasedacích místností, degustační místnost a rozsáhlé barové prostory. Cesta Múzsou byla pečlivě promyšlena, aby nabídla vždy jinou scénu a zážitek. 

MÚZSA | Budapest
Více o podniku najdete v nejnovějším vydání magazínu BARLIFE 103.