Gift Guide: Vánoce

Redakce Barlife

To je ten čas. Svátky jsou za rohem a náš vánoční dárkový průvodce přináší inspiraci a tipy pro všechny milovníky kvalitních nápojů a gastronomických doplňků. Radost můžete udělat někomu blízkému, obchodnímu partnerovi, ale i sami sobě.

KRAKEN UNKNOWN DEEP

Limitovaná edice rumu Kraken Black Spiced je stejně jako monstrum, jehož jméno nese, temný, silný a tajemný. Tajná směs koření, která se v něm nechává macerovat, mu dodává jeho typickou vůni a chuť, ve které se projevují tóny vanilky, skořice, citrusů, nového koření, muškátového oříšku,...a špetky nebezpečí.

Cena 820 Kč

www.warehouse1.cz

KŘIŠŤÁLOVÉ YES! 

„YES, jasné slovo všech, kteří se nebojí závazných rozhodnutí. Ručně foukaný a ručně broušený set karafy a sklenic vznikl pro přátelská i tvrdě obchodní jednání. Ať jsou Vaše rozhodnutí jasná a pokud možno vždy správná,“ říká Rony Plesl, kreativní ředitel sklárny Rückl.

Cena 6 999 Kč  

www.ruckl.com

RON LA PROGRESIVA DE VIGIA 13

Kubánský rum, v jehož pozadí se prolínají některé životní okamžiky Ernesta Hemingwaye. La Progresiva má suchý a jemný charakter s tóny zralých citrusů, medu z cukrové třtiny a dubového koření. Na každé láhvi najdete kubánskou pečeť Vigia, která potvrzuje výrobní kvalitu rumu.

Cena 1 079 Kč

www.rumako.cz

THE PEARL OF THE INDIAN OCEAN

Prémiový blend, který okouzlí směsí lokálních surovin; třtinový rum, vanilka, ořechy či tropické ovoce a kardamom spolu ilustrují jedinečné přírodní podmínky ostrova Mauricius a tím i unikátnost The Pearl of Mauritius.

Cena: 995 Kč

www.1er.cz

DÁRKOVÁ KOLEKCE OVOCNÝCH DESTILÁTŮ

Reprezentativní výběr pálenek řemeslného lihovaru Palírna Radlík nabízí vedle čirých vzorků i jejich ušlechtilé varianty uzrálé v dubových sudech. Dárková kolekce obsahuje 8 lahviček po 0,05 l a náplň každé z nich vznikla nejméně z půl kila ovoce. V kolekci je přiložen i podrobný popis, který přibližuje příběh jejich vzniku a chuťový profil jednotlivých vzorků.

Cena 980 Kč 

www.palirnaradlik.cz

GINBOOK

GinBook je speciální publikace vydaná v edici Barlife a čerpající ze 17 leté historie stejnojmenného magazínu. Je určená všem milovníkům ginu z řad laiků i profesionálů. GinBook přináší veškeré důležité informace o historii a budoucnosti ginu, jeho výrobě i mixologii včetně inspirativních receptur na koktejly a párování s jídlem na jednom místě. Zkrátka GinBook je poznávacím znamením každého milovníka ginu.

Cena 249 Kč

www.shop.barlife.cz

CAPITAN BUCANERO COFFEE ELIXIR

Nový kapitán zve na vánoční kávu. Tento kávový elixír je volbou pro ty, kteří se nechají unášet na vlnách kávových ochucených specialit. Rumový elixír má příchuť kávy, jejíž zrnka pochází ze tří druhů arabik, konkrétně z Etiopie, Brazílie a Nikaraguy. Capitan Bucanero Coffee Elixir je k dostání samozřejmě v dárkovém balení.

Cena 449 Kč

www.sirupy-koktejly.cz