Gift Guide: Valentýn

Redakce Barlife

Sám sv. Valenýtn je opředen tajemstvím a valentýnské tradice jsou stejně pestré jako různorodá kultura jednotlivých zemí, kde se tento svátek slaví.  Za každým prvotním činem v těchto legendách ale vždy kousek lásky stojí.  Obdarovávat svého partnera bychom navíc měli pravidelně a ne jen podle kalendáře - ať už drobností v podobě nového ovocného piva, nebo zážitkem v hotelu Mcely. Co si vyberete, to je zcela na vás. My přinášíme jen menší dávku inspirace. 

VALENTÝNSKÉ MENU V KAMPĚ

Romantické čtyřchodové menu nabízí restaurace Kampa Park s autentickým výhledem na karlův most a malebné nábřeží Prahy. Hosté budou moct vychutnat amuse bouche v podobě tuňákového tataráku, na které navazuje „ravioli“ z bílé ředkve s tygřími krevetami. Na výběr jsou dva hlavní chody, které jsou završené  lehkým pistáciovým dortíkem s malinovým sorbetem. 

Cena 2 250 Kč

www.kampapark.com

KDYŽ SE MERUŇKA ZAMILUJE DO PIVA 

Tak vznikne Kisseláč Meruňka – pivo jako polibek s chutí po meruňkách. Plzeňský minipivovar Proud dal prý ženám to, co dlouho marně hledaly - dárek, který potěší je samotné i jejich partnery. „Kisseláč ve stylu Berliner Weisse je osvěžující pivo, které si nachází stále více příznivců. V Proudu jsme vsadili na přídavek čistého meruňkového pyré od českého dodavatele,“ říká sládková pivovaru Proud Lenka Straková. Namísto prázdných frází či unifikovaných srdíček tak letos můžete zhmotnit své vyznání trochu jinak. 

Cena 59 Kč  

www.eshop.pivovarproud.cz

ROMANTIKA V IRON GATE

Nově zrekonstruovaný boutique hotel IRON Gate v Michalské ulici nabízí ubytování pro dvě osoby. Eelegantní interiér pokojů je zdobený originálními freskami ze 14. století nebo malovanými dřevěnými stropy. Po příchodu hosty čeká láhev Prosecca Valdobbiadene DOCG v doprovodu domácích pralinek a čtyřchodové degustační menu v restauraci Deer.  Pobyt je třeba zarezervovat v termínu od 11. – 13.2. 2022. 

Cena 5 499 Kč

www.irongatehotel.com

RANDE V TREZORU

Čtyřchodové tématické menu připravené pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se bude podávat v pondělí 14. února v elegantních prostorách bývalého bankovního trezoru. Počet míste je omezen na 30 hostů. O to zajímavější tento gurmánský zážitek v pražské restauraci Červený jelen bude. Valentýnské menu odstartuje welcome drink a nabídne vybrané delikatesy z prvotřídních surovin – včetně těch s afrodiziakálními účinky. 

Cena: 1 450 Kč

www.trezorspork.cz

KRÁLOVSKÝ ZÁŽITEK V CHATEAU MCELY

Zámek Mcely je obklopen přírodou a svým hostům dopřává nerušený klid. Ubytování nabízí moderně řešené secesní interiéry a prostor poskytuje jak wellness zónu, tak fine dinning restauraci Piano Nobile. Na jednom místě se tak setkává několik zážitků. A všechny jsou součástí tématických balíčků se štědrou dávkou romantiky, kterou si hosté mohou vychutnat v rámci nových valentýnských pobytů na 1 nebo 2 noci. 

Cena od 10 000 Kč

www.chateaumcely.cz

Foto: Chateau Mcely, Matěj Třasák

LA PROGRESIVA + PŘEDPLATNÉ

Ať už drahým polovičkám, nebo sami sobě, hodnotný dárek najdete i na našem e-shopu. Dvouleté předplatné s dárkem v podobě třináctiletého rumu La Progresiva totiž udělá radost každému milovníkovi rumu, destilátů, designu a gastronomie. To vše a mnohem více najdete v našem čtvrtletním magazínu BARLIFE. 

Cena 1 800 Kč

www.shop.barlife.cz