Články

  • G&T není jediné využití toniku za barem

    Trilogie o tonicích je po historii a výrobě zakončena jejich mixologií. Co vše lze s tonikem vykouzlit? Jako první se samozřejmě nabízí klasický Gin & Tonik, ale kombinací je mnohem víc. Tereza Fridrichová z Hemingway Baru nabídne několik mixologických možností s ohledem na druhy toniků, které jsou dnes podobně jako giny velmi různorodé.

    Přečíst
  • Sandra Šalatová: Chtěla jsem, aby na mě nezapomněli. A to se mi povedlo.

    Sandra Šalatová z baru Cash Only zvítězila v národním kole soutěže Chivas Masters, kde porotu mimo jiné nadchla svým Local Way drinkem W.P.W., a následně reprezentovala Českou republiku na globálním finále v Tokiu. A i když se celkovým vítězem nakonec stal Atsushi Suzuki z Číny, na Sandru v japonské metropoli rozhodně hned tak nezapomenou…

    Přečíst
  • Není čas ztrácet čas

    Rapid Infusion, nebo česky trochu neohrabaně rychlo-infuze, je termín, který se pomalu, ale jistě dostává i k nám a rozhodně toho nabízí mnoho, co se přípravy domácích surovin týče. V dnešní době, kdy se všechno zrychluje, se i příprava surovin musí přizpůsobit.

    Přečíst
  • Tomas Estes: „Ambasador tequily je jen čestný titul, nedává mi žádná práva ani povinnosti. Přesto jsem za něj rád.“

    Českou republiku nedávno navštívil Tomas Estes, ambasador tequily pro Evropu a spolumajitel značky El Muestro Ocho, kterou od roku 2006 vyrábí spolu s Carlosem Camarenou. Kromě toho otevřel i několik mexických restaurací, napsal bezpočet článků o tequile do odborných i lifestyle magazínů a napsal jednu knihu The Tequila Ambassador.

    Přečíst
  • Cascara není jenom slupka

    V Barlife 79 jsme se zaměřili na květy kávovníku. V našich končinách vcelku originální a chuťově velice zajímavý produkt. Tím druhým, známějším, je cascara. Název pocházející ze španělštiny v překladu znamená celkem široký pojem - slupka. Původně odpad při zpracování kávy se v dnešní době těší velké popularitě a poptávka po něm roste s každou další sklizní.

    Přečíst
  • Tomáš Melzer: „Z předloňské speed challenge jsem se poučil.“

    Tomáš Melzer, rodák z Hradce Králové, vyhrál české finále jedné z největších barmanských soutěží nejen u nás, ale i na světě, Diageo Reserve World Class. Stal se tak čtvrtým vítězem po Jardovi Janouškovi, Víťovi Cirokovi a Adriánu Michalčíkovi a v srpnu bude reprezentovat Českou republiku na globálním finále v Mexiku.

    Přečíst
  • Budiž světlo!

    Často opomíjené a přitom tak důležité. Světlo hraje v pohostinství mnohem důležitější roli, než by člověk očekával. Jídlo může být vynikající a nápoje perfektně vychlazené, ale pokud světlo není správné, zákazníci si ani nekousnou. Opravdu! Existují průzkumy, které to prokazují.

    Přečíst
  • Novou tváří Red Bull Hero Can je Vladimir 518

    Red Bull Hero Can jsou limitovanými edicemi klasického energetického nápoje, jenž se na českém a slovenském trhu doposud vždy spojil s významnými sportovci. Od letošního roku je však všechno jinak. Plechovku tentokrát nezdobí tvář sportovce, ale rappera Vladimira 518.

    Přečíst
  • David Beatty: „Většina soutěžících v Mexiku předvede skvělou prezentaci i drinky. Soupeřit lze hlavně v míře připravenosti.“

    David Beatty, ambasador značky Ketel One pro evropský trh, byl jedním ze dvou porotců druhého semifinále Diageo Reserve World Class, který proběhl začátkem května v Praze. S Davidem jsme si povídali o tom, zda mu chybí práce za barem, o World Class i budoucnosti vodky.

    Přečíst