Články

  • Giancarlo Mancino: "Dobrý barový program si vystačí i s minimem láhví."

    Počátkem dubna navštívil Českou republiku Giancarlo Mancino, který v Praze a Brně prezentoval své vermuty. Barman s více než dvaceti lety zkušeností (včetně čtyř let po boku Salvatora Calabreseho) vysvětlil, co ho vedlo k jejich výrobě. Ač jsou vermuty v Itálii doma, byl zklamaný ze stávající kvality italských vermutů a rozhodl se, že začne vyrábět vlastní. Dnes je jeho značka rozšířena po celém světě a kromě vermutů se zabývá i výrobou aperitivních likérů či barmanského skla.

    Přečíst
  • Tekutý poklad ukrývající se v hodinkách

    Dříve byly pánské hodinky nutným doplňkem každého pravého gentlemana. Nejčastěji se nosily pánské kapesní hodinky na řetízku, později přišla éra klasických náramkových hodinek. Dnes je spíše éra chytrých hodinek propojených s mobilními telefony a klasické hodinky jdou stranou. Je tomu ale opravdu tak? Na zápěstích barmanů mnohdy nalezneme přímo výstavní kousky.

    Přečíst
  • Stephanie Jordan: Nadchlo mě, kolik vášně pro barmanství jsem v Česku viděla

    Energická kráska Stephanie Jordan se narodila v Londýně. Její otec pochází z Kolumbie a matka z Británie, celá rodina však dlouhou dobu žila ve francouzském Burgundsku. Lásku k alkoholu v ní vzbudili rodiče, kteří se jím také zabývají. Od roku 2009 Stephanie pracuje ve společnosti Diageo, kde se do svých necelých třiceti let vypracovala na pozici globální ambasadorky ginu Tanqueray. Zároveň také působí jako porotkyně World Class, což ji zavedlo také do České republiky.

    Přečíst
  • Příběh květů kávovníku

    Když se řekne káva, většina lidí si pravděpodobně představí hnědá zrnka. Někteří si stále myslí, že takto už rostou někde v exotických zemích na stromech, jiní dnes už chápou, že jsou to pecky plodu kávovníku. Tedy pecky z ovoce. A pokud začneme vnímat kávu takto komplexně, rázem se nám nabízejí k využití i další části této rostliny.

    Přečíst
  • Oválná pracovna Cihana Anadologlu

    Cihan Anadologlu je světově uznávaný a oceňovaný barman, který za svůj život pomáhal otvírat mnoho barů a restaurací v takových metropolích jako New York, Hongkong či Londýn. Nakonec zakotvil tam, odkud jeho sláva vzešla – v Mnichově. „Nastal čas otevřít si svůj vlastní podnik,“ říká. A tak vznikl Circle by Cihan Anadologlu, který opět sbírá ceny.

    Přečíst
  • Bourbon s krocanem ve znaku

    Celé okolí palírny Wild Turkey je součástí tzv. Bourbon Trail, což je úspěšná marketingová snaha státu Kentucky přitáhnout k bourbonu více turistů. Proto asi nepřekvapí, že hlavní atrakcí celého okresu je bourbon.

    Přečíst
  • Příběh fernetu: úspěch díky jedné z prvních rádiových reklam

    Když se řekne fernet, vybaví se každému dvě nejznámější značky – Fernet Stock a Fernet Branca. Kromě nich existují však i další – Fernet Cinzano, Luxardo Fernet, Fernet 1882 a nelze nevzpomenout slovenský Armin Stark Fernet či tuzemský Altfernet vyráběný v Blatné.

    Přečíst
  • Glengoyne – Palírna na pomezí

    Fakt, že palírna stojí na samotné hranici Nížiny a Vysočiny se odráží ve whisky samotné. V okolí Dumgoyne se totiž nenachází žádná rašelina, chuť whisky Glengoyne je tak bohatá na ovocné tony a sladkost, čemuž napomáhá i zrání v sudech po sherry.

    Přečíst
  • Ginové trendy

    Ginovou trilogii uzavíráme kapitolou o trendech, které tuto kategorii v posledních letech hodně rozhýbaly a posunuly o pořádný kus dopředu. Zaměříme se také na servis ginu, jeho snoubení s pokrmy a v neposlední řadě také na koktejly na jeho bázi.

    Přečíst