Články

  • René Frank: Dezert nemusí být sladký

    CODA Dessert Bar v Berlíně představuje ojedinělý koncept, který narušuje zaběhlé představy o rozdílnosti mezi hlavním chodem a dezertem. Stejně jako „coda“, italské označení pro pasáž, která nás v hudbě přivádí k závěru skladby, může nás CODA důstojně doprovodit k úspěšnému završení večera. Anebo nás už na počátku dne překvapit promyšleným menu, které dosahuje mistrovské harmonie chutí.

    Přečíst
  • Rum & Coke vs. Cuba Libre

    Čím se od sebe tyto dva nápoje liší? Na první pohled se zdají být totožné. Nebo že by v kombinaci rumu a Coca-Coly hrál dílek limety tak zásadní roli? Samozřejmě, limetka je důležitá. Ten jemný dotek kyselosti, který zmírní sladkost Coca-Coly a zároveň podpoří chuť rumu. Jenže, jak se asi shodneme, ten nejzásadnější rozdíl tkví v rumu, který v koktejlu použijeme.

    Přečíst
  • High Five - Flor de Caña Mixtronomy Competition

    V rámci Rumfestu by Barlife se odehraje i finále barmanské soutěže s rumem Flor de Caña od společnosti Premier Wines & Spirits. Soutěž vybízí k realizaci myšlenky snoubení drobných pokrmů s koktejly. Budeš to právě ty, kdo ohromí porotu svým koktejlem a podívá se do Nicaraguy, domova značky Flor de Caña?

    Přečíst
  • O vítězi Ardbeg An Oa Cocktail Competition rozhodnou návštěvníci Whiskyfestu

    Značka Ardbeg po téměř deseti letech obohatila svou základní řadu whisky o novinku Ardbeg An Oa. U příležitosti uvedení na český trh byla vyhlášena soutěž Ardbeg An Oa Cocktail Competition, jejíž první kolo nedávno proběhlo a finalisté jsou známi. To nejdůležitější je však teprve před námi – vyhlášení vítěze. A k tomu dojde již tuto sobotu v rámci akce Whiskyfest by Barlife.

    Přečíst
  • Test irských whiskey

    Obecná pravidla odlišující irskou whiskey od skotské však vycházejí z historického vývoje. Původní alkohol destilovaný pouze ze sladu získal díky zvýšení daní i příměs surového ječmene, a jakmile byla při sušení ječmene rašelina nahrazena uhlím, whiskey dostala lehčí charakter.

    Přečíst
  • Úskalí vzniku nových palíren whisky

    V posledních letech zažíváme neskutečný boom whisky. A to nejen skotské, ale též irské, americké, japonské a mnoha dalších. Tento trend s sebou nese i zájem o vznik nových palíren. Ty rostou jako houby po dešti. Přesto jejich zakládání, zejména ve Spojeném království a Irsku, provází nejedna obtíž.

    Přečíst
  • Když gin, tak s tonikem

    Gin je odpradávna zmiňován v nejrůznějších spojeních. Od svých začátků si prošel nechvalnou érou levného a ne příliš kvalitního destilátu přes šílenství takzvaných ginových paláců až po velkou oblibu u královského dvora. Dnes mnoho lidí, když se řekne „jméno“ gin, napadne „příjmení“ tonik.

    Přečíst
  • Miguel Riascos De Castro: S kolumbijskou vládou jsme nastolili funkční vztah

    Za značkou kolumbijského rumu La Hechicera stojí Miguel Riascos de Castro se svou sestrou, ovšem jejich rodina se produkci rumu – kolumbijské vládě navzdory – již nějaký čas věnuje. Oba se nyní spojili se Stephanií Jordan, jež je novým advocacy managerem značky. Odprezentovat spolupráci a představit La Hechiceru přijeli Miguel se Stephanií i do Česka, konkrétně do pražského baru Bugsy`s.

    Přečíst
  • Tipy, kde se napít v Barceloně

    Cestování už dávno není jen o prohlížení památek a muzeí, kultura národa se dá nejlépe poznat skrz jídlo a pití. A tak se stalo zvykem při plánování dovolené řešit i to, kam jít za jídlem a kde se zastavit na drink. Španělsko a jeho hlavní město koktejlu - Barcelona, mají v tomto odvětví hodně co nabídnout...

    Přečíst