Články
-
Bourbon s krocanem ve znaku
Celé okolí palírny Wild Turkey je součástí tzv. Bourbon Trail, což je úspěšná marketingová snaha státu Kentucky přitáhnout k bourbonu více turistů. Proto asi nepřekvapí, že hlavní atrakcí celého okresu je bourbon.
Přečíst -
Příběh fernetu: úspěch díky jedné z prvních rádiových reklam
Když se řekne fernet, vybaví se každému dvě nejznámější značky – Fernet Stock a Fernet Branca. Kromě nich existují však i další – Fernet Cinzano, Luxardo Fernet, Fernet 1882 a nelze nevzpomenout slovenský Armin Stark Fernet či tuzemský Altfernet vyráběný v Blatné.
Přečíst -
Glengoyne – Palírna na pomezí
Fakt, že palírna stojí na samotné hranici Nížiny a Vysočiny se odráží ve whisky samotné. V okolí Dumgoyne se totiž nenachází žádná rašelina, chuť whisky Glengoyne je tak bohatá na ovocné tony a sladkost, čemuž napomáhá i zrání v sudech po sherry.
Přečíst -
Ginové trendy
Ginovou trilogii uzavíráme kapitolou o trendech, které tuto kategorii v posledních letech hodně rozhýbaly a posunuly o pořádný kus dopředu. Zaměříme se také na servis ginu, jeho snoubení s pokrmy a v neposlední řadě také na koktejly na jeho bázi.
Přečíst -
Hudba v baru: Jedna ze základních ingrediencí každého drinku
Hudba je jedním z detailů, kterému je třeba věnovat při promýšlení konceptu podniku pozornost. Hudba je důležitou součástí provozovny, dotváří její atmosféru a určuje, zda se bude host cítit v podniku příjemně, či právě naopak. Nejen hlasitost, ale i styl hudby a reprodukční zařízení je třeba zvolit správně.
Přečíst -
Výroba jalovcové pálenky
Výroba ginu začíná volbou botanicals, jež významně ovlivňují jeho výsledný charakter. Jednotlivé značky se liší nejen jejich sestavou a poměry, ale někdy také drobnými variacemi na základní výrobní postup. I v tom je kouzlo tohoto destilátu.
Přečíst -
Příběh jalovcové pálenky
Holland, Madam Geneva, ale také Mother's Ruin – to je jen zlomek výrazů, které gin a jeho předchůdci v minulosti dostávali. Jeho příběh zahrnuje nejen období rozkvětu, ale také kapitoly plné bídy a utrpení. Za jeho komplikovaně se vyvíjející slávou nestojí pouze ti, kdo se začali věnovat jeho výrobě, ale i sami konzumenti. Ti si dnes gin spojují především s Anglií, historie tohoto destilátu je však neodmyslitelně spjata také s Nizozemím, kde je nutné hledat jeho kořeny.
Přečíst -
Minimalismus, nebo expresionismus?
Účelem ozdob je především dobře vypadat a vylepšit vzhled koktejlu. V poslední době se začaly jako ozdoba objevovat snacky, které koktejl doplní i chuťově. Na druhou stranu jsou barmani, kteří nedají dopustit na jednoduchost v podobě citrusů.
Přečíst -
Pivo a jeho rozmanitost
Rodinný minipivovar Matuška byl založen v roce 2009. Na pozici sládka záhy nastoupil syn zakladatele Adam, který se v roce 2010 stal nejmladším členem degustační komise na Great American Beer Festivalu. Přes svůj nízký věk tak má k tématu piva v Česku již mnoho co říci.
Přečíst