The „Drunken“ Botanist Gin & Tonic Cocktail Competition 2017

Komerční prezentace

09. září 2017

Soutěž The „Drunken“ Botanist Gin&Tonic vybízí k inovativnímu přístupu ke koktejlu Gin&Tonic. Botanist Gin obsahuje kromě základních devíti bylin a rostlin také na 22 ručně sbíraných bylin z ostrova Islay, a právě bylinky by měly, kromě Botanist G&T, hrát prim. Od barmanů očekáváme kreativu a nové přístupy ke klasickému koktejlu, v němž podtrhnou spojení s přírodou a budoucí či nastupující mixologické trendy. 

Přihlášení:

Do 24. září se do soutěže může přihlásit jakákoliv osoba starší 18 let, která na email alice.chalupska@barlife.cz zašle fotografii, recepturu, příběh svého koktejlu inspirovaného značkou The Botanist Gin a kontaktní údaje (email, telefon).

The Botanist Gin byl vyvinut legendou v destilování nápojů, Jimem McEwanem, jedním z nejznámějších mistrů destilace ve Skotsku. Botanici z ostrova Islay provádějí ruční sběr 22 bylin, které hledají na kopcích, pobřeží a v bažinách tohoto úrodného ostrova a poté je pečlivě suší, aby byly připraveny k destilaci a obohatili tento unikátní gin.

http://www.remy-cointreau.cz/produkty/destilaty/the-botanist-gin/

Termín konání finále:

31. 10. 2017, 18:00 – 18:45

V rámci Prague Bar Show (Barlife Main Stage, kapacita 300 osob)

Kritéria pro přihlášený koktejl:

Receptura musí obsahovat minimálně 40 ml ginu Botanist, Fever-Tree Tonic (Indian Tonic Water nebo Mediterranean Tonic) a botanicals či další složky dle výběru barmana.

Koktejl nesmí obsahovat více než pět ingrediencí včetně ozdoby. Důraz je kladen na inovaci, vyrovnaný senzorický dojem, prezentaci a viditelnou i atraktivní práci se značkou Botanist Islay Dry Gin.

Výběr finalistů:

Výběr finalistů proběhne na základě osobní prezentace zaslaného koktejlu, který splní kritéria soutěže. Do 6. října budou mít všichni přihlášení barmani možnost připravit koktejl porotcům ve vybraných barech v Praze a Brně. Přesné termíny a konkrétní bary budou s barmany domluveny individuálně přímo členy poroty pro 1. kolo Soňou Hanušovou a Tomášem Mozrem.

Do 13. října budou na webových stránkách www.barlife.cz oznámeni čtyři finalisté, kteří se zúčastní finále konaného v rámci 7. ročníku Prague Bar Show, a to 31. října od 18 hodin. 

Prezentace:

Finalisté by měli vést prezentaci v češtině a připravit tři porce přihlášeného koktejlu v časovém limitu čtyř minut. Základním kritériem je kreativní přístup a profesionální vize barmana o podobě Gin&Tonic, který bude mít potenciál stát se v této upravené formě populárním u budoucí generace.

Kritéria pro porotce:

Chuťová vyrovnanost (0-15)
Vizuální dojem z celkové prezentace a vizuální stránka koktejlu (0-15)
Inovace (0-10)
Prezentace značky Botanist Gin (0 – 10)
Název koktejlu (0-5)

Porota:

Porota 1. kolo: Soňa Hanušová, Tomáš Mozr (Barlife)

Porota finále: Tomáš Mozr (Barlife), Jaroslav Kresteš (Sales Director Selective Brands Rémy Cointreau), Tomáš Hanus (majitel a barman ve Frame bar), Leonardo Leuci (spolumajitel baru Jerry Thomas Speakeasy)

Cena pro vítěze:

Výherce dostane voucher na cestu na Islay do destilérky Bruichladdich, kde se Botanist Gin vyrábí. Předpokládaný termín jaro 2018 – bude upřesněno.

Všichni finalisté obdrží knihu The Drunken Botanist (http://drunkenbotanist.com/)

Kontakt na organizátora:

Tomáš Mozr, tel.: +420 774 944 418, email: tomas.mozr@barlife.cz

Soutěž The „Drunken“ Botanist Gin & Tonic Cocktail Competition 2017 proběhne v rámci programu Prague Bar Show, kterou organizuje odborný časopis Barlife (Na Šťáhlavce 16, Praha 6, 160 00, www.barlife.cz)


Podáním přihlášky dává soutěžící souhlas společnosti Rémy Cointreau, Czech Republic s.r.o., Pod Klaudiánkou 1174/4b, Praha 4 s použitím receptur pro další využití, především pak pro marketingové a obchodní účely.