High Five - Flor de Caña Mixtronomy Competition 2019

Komerční prezentace

25. únor 2019

Gastronomie a mixologie jdou ruku v ruce a spojení pokrmů a koktejlů je jedním z největších trendů moderní gastronomie. To dokazuje mimo jiné i koncept Mixtronomy, s nímž loni přišla značka Flor de Caña a který byl Česku představen v pražské restauraci Grand Cru. V rámci tohoto projektu se na Rumfestu ve Žlutých lázních konal také první ročník soutěže High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition 2018, jejímž vítězem se stal Vítězslav Cirok z pražského baru L'Fleur. Letos na koncept Mixtronomy navázaly nejen nové semináře, ale také další ročník soutěže, jejíž finále se opět uskuteční v rámci Rumfestu. Přihlásit se můžete do 30. března.

Soutěž High Five vyzývá k uplatnění konceptu Mixtronomy, v němž je realizována myšlenka snoubení drobných pokrmů s koktejly založenými na produktech značky Flor de Caña z portfolia společnosti Premier Wines & Spirits (Extra Dry 4 yo, Añejo Clasico 5 yo, Blanco Grand Reserva 7 yo, Centenario 12 yo, 18 yo a 25 yo).

Přihlášení:

Do 30. března se do soutěže může přihlásit jakákoliv osoba starší 18 let, která zašle na mail barmanskasoutez@rumfest.cz fotografii, recepturu a příběh koktejlu inspirovaného Nikaraguou a pěti generacemi stojícími za značkou Flor de Caña a párovaného pokrmu, v němž soutěžící vystihne typické lokální chutě oslavující výročí 30 let od Sametové revoluce. Ze zaslaných receptur budou vybráni čtyři finalisté, kteří připraví své koktejly na finále v rámci akce Rumfest by Barlife. Receptura musí obsahovat minimálně 40 ml rumu Flor de Caña (Extra Dry 4 yo, Añejo Clasico 5 yo, Blanco Grand Reserva 7 yo, Centenario 12 yo, 18 yo a 25 yo). Důraz je kladen na prezentaci, recepturu a příběh koktejlu a párovaného pokrmu, jejichž cílem je propojení Nicaraguy a Česka.

Vyhlášení úspěšných finalistů:

Z přihlášených receptur, které splní uvedená kritéria, vybere odborná porota tři postupující finalisty, zatímco o čtvrtém postupujícím finalistovi rozhodne veřejnost prostřednictvím hlasování na facebookové stránce Rumfest by Barlife. Hlasování bude možné od poledne 15. 4. do půlnoci 29. 4. 2019, přičemž jména postupujících finalistů budou vyhlášena 30. 4. 2019.

Prezentace:

Finalisté by měli vést prezentaci v češtině a připravit dvě porce přihlášeného koktejlu a párovaného pokrmu v časovém horizontu šesti minut. Důležitým aspektem, který by měl být brán v potaz, je fakt, že celý festival a s ním soutěž jsou určeny pro laickou veřejnost. Proto i představení musí být plné energie a důvtipu, aby udrželo, ba doslova přitáhlo, pozornost publika.

Porota: 

Víťa Cirok (šéfbarman v baru L‘Fleur a vítěz loňského ročníku High Five Competition), Jan Punčochář (oceňovaný šéfkuchař z Grand Cru Restaurant) a Raúl Zeledón (Global Brand Ambassador Flor de Caña)

Kritéria pro porotce:

Prezentace značky Flor de Caña (0–15)
Chuťová vyrovnanost (0–15)
Vizuální dojem z celkové prezentace koktejlu a drobného pokrmu (0–15)
Název koktejlu (0–5)

Cena pro vítěze:

Týdenní zájezd do Kostariky pro dvě osoby s možností libovolného výběru druhé osoby.

Organizaci soutěže zaštiťuje: Premier Wines & Spirits, s.r.o.
Odborný garant: časopis Barlife, Linkman Media s.r.o.

Kontakt: Petr Vopálenský, tel.: +420 604 618 952, email: petr.vopalensky@1er.cz