Články

  • Tomáš Melzer: „Z předloňské speed challenge jsem se poučil.“

    Tomáš Melzer, rodák z Hradce Králové, vyhrál české finále jedné z největších barmanských soutěží nejen u nás, ale i na světě, Diageo Reserve World Class. Stal se tak čtvrtým vítězem po Jardovi Janouškovi, Víťovi Cirokovi a Adriánu Michalčíkovi a v srpnu bude reprezentovat Českou republiku na globálním finále v Mexiku.

    Přečíst
  • Budiž světlo!

    Často opomíjené a přitom tak důležité. Světlo hraje v pohostinství mnohem důležitější roli, než by člověk očekával. Jídlo může být vynikající a nápoje perfektně vychlazené, ale pokud světlo není správné, zákazníci si ani nekousnou. Opravdu! Existují průzkumy, které to prokazují.

    Přečíst
  • Novou tváří Red Bull Hero Can je Vladimir 518

    Red Bull Hero Can jsou limitovanými edicemi klasického energetického nápoje, jenž se na českém a slovenském trhu doposud vždy spojil s významnými sportovci. Od letošního roku je však všechno jinak. Plechovku tentokrát nezdobí tvář sportovce, ale rappera Vladimira 518.

    Přečíst
  • David Beatty: „Většina soutěžících v Mexiku předvede skvělou prezentaci i drinky. Soupeřit lze hlavně v míře připravenosti.“

    David Beatty, ambasador značky Ketel One pro evropský trh, byl jedním ze dvou porotců druhého semifinále Diageo Reserve World Class, který proběhl začátkem května v Praze. S Davidem jsme si povídali o tom, zda mu chybí práce za barem, o World Class i budoucnosti vodky.

    Přečíst
  • Hon na Kelpie

    Každý rok pořádá skotská palírna Ardbeg Festival Music and Malt, jehož vyvrcholením je Ardbeg Day. S ním přichází do prodeje i limitovaná edice této whisky. Ta letošní se zaměřuje na oslavu moří obklopujících Islay a palírnu Ardbeg a na legendu o mořské příšeře Kelpie. Pokud tuto whisky však chcete mít doma, musíte si pospíšit, v České republice je k dispozici pouhých 49 láhví.

    Přečíst
  • Strongbow reaguje na zákaz kouření novou kampaní

    Od včerejšího dne platí v České republice zákaz kouření ve všech gastronomických podnicích. Co se však nyní stane s popelníky, které tak přišly o práci? Značka Strongbow, která své kampaně dlouhodobě propojuje s ekologií, se rozhodla je "rekvalifikovat" a vytvořit z nich užitečné květináče. Květy, které v nich takto budou vypěstovány pak rozzáří každý podnik.

    Přečíst
  • Master blender Frederic Bestel: „Jsem rád, že v Česku se lidé na Rumfest nepřišli jen opít.“

    Je tomu již více než týden, co ve Žlutých lázních proběhl čtvrtý ročník Rumfestu. Letos si jej nenechali ujít ani zahraniční hosté, jedním z nich byl zakladatel společnosti Litchquor a master blender rumu Gold of Mauritius Frederic Bestel. Výrobu rumu mají v rodině, jakožto mauricijský rodák ji Frederic vnímá coby součást svého DNA. O jeho lásce k rumu jsme si s ním popovídali.

    Přečíst
  • Jedna rodina, mnoho bourbonů

    Destilovna Willett patří mezi ty podivnější destilovny. A to nejen tím, že je stále ještě v soukromých rukách, ale dokonce je od samého založení v rukách jediné rodiny. Měnila se jen jména, Willett Distillery se střídá s názvem Kentucky Bourbon Distillers.

    Přečíst
  • Barový svátek: Světový den koktejlu

    Svět je plný nejrůznějších svátků. Od těch obskurních, ke kterým můžeme zařadit třeba den suchého zipu, ponožek či gumových medvídků, až po tradiční, jako je den dárců krve. Nepřekvapí proto, že svůj světový den mají také koktejly. I když dějiny mixologie se často píšou v baru, kde se po pár sklenkách zdá vše zkreslené, záznamů o tom, kdo a kdy svátek inicioval nebo proč byl stanoven zrovna na 13. květen, máme naštěstí celou řadu.

    Přečíst